Mai puţin de jumătate din oraş va primi APĂ CALDĂ, începând de săptămâna viitoare

Mai puţin de jumătate din oraş va primi APĂ CALDĂ, începând de săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Electrocentrale şi municipalitatea se pregătesc să reia furnizarea apei calde în Galaţi. Chiar dacă zeci de mii de gălăţeni aşteaptă de mai bine de trei luni o veste bună din partea autorităţilor, nu toţi locuitorii de la malul Dunării vor putea beneficia de acest serviciu, începând de miercuri, 15 iulie, când va fi reluată apa caldă. Robinetele de apă caldă vor rămâne în continuare închise pentru mai bine de jumătate dintre asociaţiile de proprietari, întrucât acestea nu au încheiat, încă, contracte cu noua societate de termoficare.

Conform datelor furnizate de Calorgal, până joi seară, doar 283 de asociaţii parafaseră documentele, având practic o relaţie contractuală cu noul distribuitor de apă caldă şi căldură. Potrivit Calorgal, acestea reprezintă doar aproximativ 43 la sută dintre asociaţiile care ar fi trebuit să încheie contract pentru a beneficia de apă caldă şi au în componenţă, conform unor statistici din primăvară, 40.968 de apartamente racordate la sistemul centralizat.

Având în vedere, însă, că mulţi gălăţeni s-au debranşat de la reţea fără să anunţe, iar unele apartamente ar putea fi nelocuite, este practic imposibil de estimat numărul real de consumatori.

În total, în municipiul Galaţi, conform unei statistici din iarna anului trecut, sunt 98.000 de apartamente, dintre care aproximativ 9.000 sunt nelocuite.

Citit 7578 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.