Fă-ți timp pentru tine!

Fă-ți timp pentru tine!
Răgaz în agitația vieții moderne
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Navigând pe rețelele de socializare, am dat peste un vechi proverb arăbesc care m-a pus pe gânduri: ”Sunt o mie de feluri de a pierde o zi, însă niciunul de a o întoarce înapoi”. M-am uitat în stânga, apoi în dreapta, nu m-am dus foarte departe, mi-am analizat părinții, am observat că sunt captivi în problemele cotidiene, de fapt la fel ca toată lumea. Suntem atât de ocupați, alergăm în toate părțile, încercăm să adunăm toți banii lumii, luptăm atât de mult pentru bunuri materiale, pentru poziție și putere, încât uităm să ne mai facem timp să trăim. Uităm că viața trece, timpul este nemilos cu noi și că într-o dimineață ne vom trezi și vom rosti cu amar ” a trecut viața pe lângă noi”. Așa că, fă-ți timp pentru tine, fă-ți timp să stai cu tine, doar tu și gândurile, sentimentele, emoțiile tale. Privește-te în oglindă, analizează-te, echilibrează-ți sufletul. Fugi de lucrurile care te întristează, te fac vulnerabil și deprimat. Îndreaptă-te spre lucrurile mici și oamenii mari care îți aduc fericire și care sunt motivul zâmbetului tău. 

Fă-ți timp să mergi acasă, să îți suni părinții, să îți vezi prietenii, să te joci cu animalul tău de companiei, să strângi flori sau doar să le privești, bucurându-te de ofranda lor de frumusețe, ia-ți răgazul de a-ți hrăni sufletul cu pace și liniște.

Fă-ți timp să ajuți pe cineva fără să aștepți vreo răsplată, să ajuți sincer, fără interese.

Fă-ți timp să stai de vorbă cu un prieten cu care ai pierdut legătura din mai multe motive, să-l asculți și să-ți ofere ascultare. Să povestiți, să faceți glume, să vă îmbrățișați.

Fă-ți timp să te distrezi la maximum, să citești o carte pe care o amânai, să îți scrii gândurile pe o foaie curată, să cânți, să dansezi.

Fă-ți timp să gătești mâncarea ta preferată și apoi să-ți inviți prietenii să o deguste.

Fă-ți timp pentru tine, pentru oamenii tăi, așa încât să nu ai regrete, iar la finalul vieții să poți spune: ”Da, am avut timp, ba chiar, mi-am făcut timp pentru toate! Da, le-am trăit pe toate!”

Citit 1678 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2022 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.