Fasole bătută cu ceapă şi usturoi

Fasole bătută cu ceapă şi usturoi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fasolea, un aliment apreciat de multă lume, poate fi gătită în mai multe feluri, însă, indiferent de modul în care se face, este deosebit de gustoasă.

INGREDIENTE:

  • 500 grame fasole uscată
  • 4-5 cepe
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • o jumătate de căpăţână de usturoi
  • 2 linguri bulion, sare, piper

PREPARARE:

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduţă cu câteva ore înainte de preparare. Se fierbe foarte bine în 2-3 ape. În ultima apă, se lasă la foc mic, să fiarbă atât cât are nevoie. Pentru un gust aparte, poţi adăuga rondele de morcov, boabe de piper şi 2-3 frunze de dafin. Piperul şi frunzele de dafin se vor înlătura ulterior, când se pasează fasolea. După ce a fiert bine, aceasta se scurge de apă şi se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie solzişori şi se pune la călit într-o tigaie. Când s-a călit ceapa, se pune şi pasta de tomate/bulionul şi se amestecă bine. Jumătate din cantitatea de ceapă călită plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle şi să se omogenizeze bine. Nu scurgeţi ceapa de ulei, fasolea va ieşi mai pufoasă. Se potriveşte de sare şi piper după gust, se pune într-un vas şi se acoperă cu ceapa călită cu bulion rămasă.

Citit 4025 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.