Soiuri de conopidă

Soiuri de conopidă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
  • Cea mai populară este conopida albă. Trebuie spus că broccoli nu este o conopidă verde, deşi există şi o variantă verde de conopidă, aceasta fiind rezultatul încrucişării dintre conopida albă şi broccoli.
  • O altă variantă verde de conopidă este Romanesco, probabil cea mai frumoasă legumă din lume, cu un aer vag nepământean, cu spiralele şi moţurile ei ordonate şi simetrice. Pe numele latin Brassica oleracea, este lipsită de orice tentă amară la gust, este dulceagă şi bogată în vitamina C, fibre şi carotenoide utile sănătăţii. Originea italiană, prin împrejurimile Romei, îi justifică numele, iar popularitatea ei este în continuă creştere de vreo 30 de ani încoace.
  • Conopida portocalie a fost descoperită în 1970, undeva la graniţa dintre SUA şi Canada, într-o zonă mlăştinoasă, şi este o mutaţie naturală, fiind creaţi diferiţi hibrizi. Are un gust dulce, iar preparată în orice mod similar cu al conopidei clasice, albe, are o textură mai cremoasă. Este foarte bogată

    în vitamina A şi este cultivată destul de des.

Citit 1272 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 13:17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro