Ziua Mondială a Muncii Decente

Ziua Mondială a Muncii Decente
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA lansează campania "Schimbăm regulile", care se va desfăşura cu prioritate în mediul online şi care are ca prioritate modificarea Legii 62/2011, a dialogului social. Conform liderului filialei gălăţene Cartel ALFA, Romică Gîrneaţă, "iniţiativa legislativă de modificare, formulată în acord cu Convenţiile OIM, a fost depusă în Parlament şi uitată acolo, deşi politicienii au promis promulgarea ei încă din toamna lui 2017. Campania are, de asemenea, ca obiectiv aducerea în dezbatere publică a subiectului negocierilor colective la toate nivelurile, stabilirea unui salariu minim care să reflecte costurile reale de trai şi un dialog social responsabil".

Campania va mobiliza membrii confederaţiei şi opinia publică în jurul a două evenimente majore: 7 octombrie - Ziua Mondială a Muncii Decente şi 17 noiembrie - aniversarea unui an de la semnarea Pilonului European al Drepturilor Sociale (având în vedere şi preluarea de la 1 ianuarie 2019 a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Romania).

Astăzi, 5 octombrie, la Galaţi, la ora 9,00, o delegaţie a filialei Cartel ALFA se va întâlni cu prefectul Dorin Otrocol, pentru a-l informa despre campanie şi pentru a-i înainta doleanţele sindicaliştilor. Conform lui Romică Gîrneaţă, salariaţii vor purta banderole albe la locurile de muncă şi vor distribui afişe care promovează campania.

Citit 1864 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2018 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.