Ziua Mondială a Muncii Decente

Ziua Mondială a Muncii Decente

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA lansează campania "Schimbăm regulile", care se va desfăşura cu prioritate în mediul online şi care are ca prioritate modificarea Legii 62/2011, a dialogului social. Conform liderului filialei gălăţene Cartel ALFA, Romică Gîrneaţă, "iniţiativa legislativă de modificare, formulată în acord cu Convenţiile OIM, a fost depusă în Parlament şi uitată acolo, deşi politicienii au promis promulgarea ei încă din toamna lui 2017. Campania are, de asemenea, ca obiectiv aducerea în dezbatere publică a subiectului negocierilor colective la toate nivelurile, stabilirea unui salariu minim care să reflecte costurile reale de trai şi un dialog social responsabil".
Campania va mobiliza membrii confederaţiei şi opinia publică în jurul a două evenimente majore: 7 octombrie - Ziua Mondială a Muncii Decente şi 17 noiembrie - aniversarea unui an de la semnarea Pilonului European al Drepturilor Sociale (având în vedere şi preluarea de la 1 ianuarie 2019 a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Romania).
Astăzi, 5 octombrie, la Galaţi, la ora 9,00, o delegaţie a filialei Cartel ALFA se va întâlni cu prefectul Dorin Otrocol, pentru a-l informa despre campanie şi pentru a-i înainta doleanţele sindicaliştilor. Conform lui Romică Gîrneaţă, salariaţii vor purta banderole albe la locurile de muncă şi vor distribui afişe care promovează campania.

Citit 1315 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2018 17:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro