Automatele de bilete, deja vandalizate
Foto: Facebook

Automatele de bilete, deja vandalizate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nici n-au apucat să fie puse în funcţiune, că automatele de vânzare a biletelor de călătorie şi de încărcare a cardurilor de transport public local au fost deja vandalizate. Pe reţelele de socializare au apărut fotografii ale unui automat, component al sistemului de e-ticketing (taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei în municipiul Galaţi), cu monitorul spart. Că foliile protectoare ale acestor dispozitive au fost sfâşiate şi rupte, că s-a lipit pe ele gumă de mestecat sau că au fost murdărite sunt deja la realităţi la ordinea zilei.

Situaţia revoltătoare aminteşte de modul în care s-au comportat unii dintre gălăţeni atunci când în oraş au fost montate semafoare cu buton prin care pietonii pot obţine culoarea verde la cerere: tăbliţele cu instrucţiuni de folosire au fost smulse şi aruncate, iar unele dintre dispozitive au fost distruse.

Ar mai fi de spus că ambele proiecte, sistemul de management inteligent al traficului şi sistemul de e-ticketing beneficiază de finanţare europeană.

Reamintim că autorităţile şi-ar dori ca noul sistem de taxare în transportul local să funcţioneze din toamnă, moment din care biletele de călătorie cu Transurb vor fi temporare, nu per călătorie, şi nu se vor mai putea cumpăra de la şofer sau vatman.

Citit 6467 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.