Automatele de bilete, deja vandalizate
Foto: Facebook

Automatele de bilete, deja vandalizate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nici n-au apucat să fie puse în funcţiune, că automatele de vânzare a biletelor de călătorie şi de încărcare a cardurilor de transport public local au fost deja vandalizate. Pe reţelele de socializare au apărut fotografii ale unui automat, component al sistemului de e-ticketing (taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei în municipiul Galaţi), cu monitorul spart. Că foliile protectoare ale acestor dispozitive au fost sfâşiate şi rupte, că s-a lipit pe ele gumă de mestecat sau că au fost murdărite sunt deja la realităţi la ordinea zilei.
Situaţia revoltătoare aminteşte de modul în care s-au comportat unii dintre gălăţeni atunci când în oraş au fost montate semafoare cu buton prin care pietonii pot obţine culoarea verde la cerere: tăbliţele cu instrucţiuni de folosire au fost smulse şi aruncate, iar unele dintre dispozitive au fost distruse.
Ar mai fi de spus că ambele proiecte, sistemul de management inteligent al traficului şi sistemul de e-ticketing beneficiază de finanţare europeană.
Reamintim că autorităţile şi-ar dori ca noul sistem de taxare în transportul local să funcţioneze din toamnă, moment din care biletele de călătorie cu Transurb vor fi temporare, nu per călătorie, şi nu se vor mai putea cumpăra de la şofer sau vatman.

Citit 6042 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 14:49

19 comentarii

 • postat de cetatean care respecta ordinea
  Miercuri, 14 August 2019 00:18
  92.83.34.***
  Politia locala nu i-a masuri impotriva celor certati cu legea. Am sunat si le-am solicitat sa vina in parcul din Micro 17 de langa Penny Market pentru ca se joaca fotbal pe spatiul verde zilnic, se face baie in fantana arteziana si mi s-a raspuns ca nu au ce sa le faca ca "doar sunt copii', dar acesti copii sunt nesupravegheati si distrug in jurul lor totul, iar cei care sunt cu bunicii/ bunicile/ parintii in parc tot degeaba fiindca nu interzic nimic copiilor lor, Paza nu mai este ca mai stopa putin din actele de vandalism care au loc, chiar daca o parte dintre acestia i-au parte la partidele de table. sah. etc. Ar fi bine sa-si faca datoria si sa se impuna. Organele statului vin in parcare la Penny Market privesc 5 minute parcul si pleaca linistiti.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Paul_7
  Marți, 13 August 2019 12:34
  109.99.0.***
  "Ar fi o solutie ca latraii astia de politie locala sa patruleze dracului prin oras"

  Stau cu masina trasa la umbra si asteapta sa treaca tura si/sau prin piete cu tigara in gura!
  RUSINE!! Primaria chiar nu vede?
  1
  13
  Raportează
 • postat de sor
  Marți, 13 August 2019 10:43
  86.124.201.***
  Vrem o tara ca afara.....atat stim sa spunem dar in rest , mare procent din populatie este inculta ,needucata ...etc Ne meritam soarta . Incurajam prostia , incultura ..
  1
  15
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Luni, 12 August 2019 12:41
  83.143.245.***
  De la bun inceput instalarea acestor automate a fost gresita
  Toate sunt instalate cu fata in soare (fara niciun fel de protectie pt consumatori)
  Cand este soare arzator trebuie sa stai palmele palnie lipite pe monitor sa poti vedea ceva
  (vezi aici si bancomatele) ANPC ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa ne apere drepturile.
  Sunt statii de autobuz in care automatele au fost instalate intre adaposturile pt calatori
  (vezi aici statia de la Liceul de Arta Dimitrie Cuclin) iar camerele video instalate pe stalpii
  panourilor electronice de informare sunt instalate asa de prost incat nu pot inregistra
  o eventuala fapta antisociala.
  Stalpii ce au cocotate aceste camere video si panouri electronice sunt instalate fara niciun fel de gust estetic
  la mare distanta de refugiile din statii, sunt prea inalti si fara niciun fel de verticalitate.
  Stalpul din statia Liceul De Arta Dimitrie Cuclin este inclinat, probabil instalat de un stramb fara niciun fel de gust estetic.
  Toate panourile electronice de informare au fost instalate pe stalpi, fara protectie solara
  sau contra precipitatiilor.
  Panourile si camerele trebuiau montate in interiorul refugiilor iar automatele lipite de refugii
  cu fata spre mijlocul de transport care soseste in statie, nu sa le transformati in plite
  electrice pentru gatit.
  2
  7
  Raportează
 • postat de costel
  Luni, 12 August 2019 10:37
  109.166.139.***
  Nu in toate orasele este asa ceva CI NUMAI IN ORASELE CONDUSE DE OAMENI FARA VALOARE,OAMENI CARE NU SFINTESC LOCUL,asa cum zice romanul !! Timp de 30 de ani galatenii au ales sa fie condusi NUMAI de PSD !!! Rezultatul este ca orasul a decazut,tinerii au plecat in lumea larga,industria locala este distrusa,Combinatul siderurgic este al unui indian in loc sa fie al unor romani,nu mai este Regionala CFR{ gara cea noua arata ca o ruina},nu mai sunt legaturi directe cu alte orase din tara{ca sa mergi de la Galati la Bacau,trebuie sa schinmbi trenul la Tecuci - Nord sau Sud} ,ca sa ajungi in Delta Dunarii trebuie sa treci Dunarea cu bacul si sa ajungi cu un alt mijloc de transport la Tulcea si de acolo sa pleci in Delta{apropo de Tulcea.Faceti o comparatie intre Faleza Dunarii de la Tulcea cu faleza Dunarii de la Galati }.Intr-un cuvant administrarea orasului si Juidetului Galati de catre PSD si prietenii sai politici,a dus orasul la faliment si a saracit populatia !!
  4
  11
  Raportează
 • postat de Cristian
  Luni, 12 August 2019 01:03
  5.13.217.***
  Dar toaletele acelea noi când intra in funcțiune?! Jalnica administrație!
  3
  16
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 12 August 2019 00:16
  109.166.128.***
  Hai sa analizam starea acestui oras si acestei tari: suntem praf, unele blocuri nu au apa potabila in mijlocul verii, prostitutia e in floare, bolile cronice si psihice explodeaza, lipsa de educatie ne insoteste permanent, tot ce este sistem centralizat a disparut, calitatea competentelor individuale scade de la an la an... De ce? Pentru ca in Romania e "cool" sa fii analfabet, asistat social, infractor etc... Am inteles libertatea si democratia gresit si vor plati pentru aceasta eroare toate generatiile ce vor urma noua. Noi suntem vinovati pentru esecul copiilor nostri. Vreti o solutie? Solutia este in introducerea unor pedepse legale atat de mari incat faptasul sa roage autoritatile sa-i permita sa inlocuiasca complet aparatul. Ar trebui sa ne gandim sa implementam notiunea de "toleranta zero". In alte tari esti condamnat la moarte daca te droghezi, noi le tinem morala la televizor si le deplangem soarta... Chiar si acum cand scriu aceste randuri (la 00:24) aud injurii de afara de la persoane care stau permanent cu organele in gura... Sunt scarbit...
  0
  27
  Raportează
 • postat de vio
  Duminică, 11 August 2019 22:55
  92.114.82.***
  Bineinteles. Nu era clar? E cineva care isi inchipuia altceva? Mârlănia este suverana demult in acest asa-zis oraș.
  0
  32
  Raportează
 • postat de Oamenii copacilor ...
  Duminică, 11 August 2019 22:36
  12.48.129.***
  Nu mai stricati orzul pe gaste , nu mai cheltuiti bani degeaba . La Galati civilizatia e in ..copac. Gradul de marlanie e cu mult deasupra la tot se misca la voi acolo in UE .
  0
  30
  Raportează
 • postat de Serban Popescu
  Duminică, 11 August 2019 22:29
  5.13.204.***
  Ar fi o solutie ca latraii astia de politie locala sa patruleze dracului prin oras. De cateva luni nu am mai vazut nici unul. Noaptea vezi un singur echipaj de politie care abia se taraie prin oras. Apai.... pana se intoarce ala a doua oara prin aceeasi zona.... pot exploda 2 masini, pot avea loc 5 violuri, 3 lupte intre betivani/ceafa lata... jungla urbana. Si va mai mirati de ce sunt atatea distrugeri... ca nu sta nimeni cu biciul pe taranii astia cretini.
  3
  28
  Raportează
 • Duminică, 11 August 2019 22:08
  78.96.82.***
  Orice comentariu este aproape inutil... Așa înțeleg unii că trebuie să se comporte cu diverse lucruri noi montate pe domeniul public... A spus și domnul Dumitru Borțun că spațiul public este „al tuturor”. Prin urmare, acel tonomat, ca și celelalte tonomate, refugii, tomberoane etc., a fost cumpărat din bani publici și este și al meu, și al rudelor, și al prietenilor, și al (anti-)PSD-iștilor, și al bipedului de Neanderthal care i-a distrus ecranul! Acum, vor trebui luați câțiva bani dintr-o parte și redirecționați pentru repararea aparatului!

  În urmă cu câteva seri, au venit alți bipezi de Neanderthal în spatele blocului B1, au vorbit tare, glumit, râs și au lăsat dozele de energizant pe jos, căci deh... tomberoanele din proximitate erau departe! Trebuia să te îndrepți cu viteza luminii până la Jupiter, să faci trei giumbușlucuri, apoi să mergi cu marșarierul până la Galaxia Andromeda și să te întorci pe Pământ după ce oprești să alimentezi la Deveselu în timp ce mănânci ciorbă de bere cu mici pe post de perișoare...

  #rrominia #statMembruUeȘiNato #secolul21 #pierdutBunSimț #weAreNato #haideLasăVrăjeala
  1
  14
  Raportează
 • postat de Aderin
  Duminică, 11 August 2019 21:56
  109.166.135.***
  Trist, foarte trist.
  Cândva am scris un comentariu cu același ID că se va găsi să spargă, devasta in vreun anume fel aceste aparate.
  In alte orașe sunt de câțiva ani buni instalate și cu toate că sunt un sistem mai vechi au rezistat sau cel mult sau stricat componente de prea multe utilizări. Nivelul de educație lasă de dorit pentru unii.
  0
  22
  Raportează
 • postat de Virgil
  Duminică, 11 August 2019 21:55
  89.136.231.***
  Lipsa totala de civilizatie, dar pretentii mari!!!!!! Mai avem mult, mult, mult, pana departe. Mentalitatile nu se pot schimba, in consecinta nici oamenii posedandu-le. Scurt pe doi!
  0
  22
  Raportează
 • postat de Generatia care a mai prins ultimul tren de CIVILIZATIE
  Duminică, 11 August 2019 21:42
  5.13.165.***
  Generatia inculta ce vine incet incet incet sa ne arate noua ce vad ei in viitor . Doresc ca politia locala sa ii prinda si sa ii readuca pe drumul cel bun , iar ca IERTARE pentru fapta comisa sa ii puna la plata a 10 aparate ca sa le scoata din cap VANDALISMUL .
  0
  29
  Raportează
 • postat de Romeo
  Duminică, 11 August 2019 21:03
  95.77.97.***
  Cu babuini in oras nu ai ce face. Orice ai schimba ,ei simt nevoia de a scuipa,mazgali,sparge acel lucru. Si varianta cea mai utilizata ,ca politia ce face ,ce pazeste etc,nu tine caci nu poti pune un politist la fiecare salbatic. Educatia este solutia dar si ea cere un efort minim. Si unde nu este creier.......
  0
  28
  Raportează
 • postat de maurice
  Duminică, 11 August 2019 20:08
  188.24.207.***
  Si cand lumea zice ca polutia locala ia banii degeaba...
  Dau amenzi doar pentru parcari si atat. Nu mai patruleaza nici unul pe strazi.
  2
  19
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Duminică, 11 August 2019 20:05
  89.137.231.***
  Lasati naibi "beletele". Introduceti in fiecare mijloc de transport in comun cititoare de card. Are toata lumea carduri...sa-i vezi la Kaufland. si Penny; au si carduri de fidelitate , cunosc tainele ...Pot plati fara problema si in autobuze si tramvaie. Daca nu...per pedes apostolorum, taica ca moaca s-a terminat!
  5
  15
  Raportează
 • postat de Nelu
  Duminică, 11 August 2019 19:53
  93.122.250.***
  Poliția locala unde este?,,întreb pentru un prieten..
  1
  20
  Raportează
 • postat de Mazepa
  Duminică, 11 August 2019 19:38
  213.233.101.***
  Un oras de oligofreni si retardati! Toti tartanii obositi au ajuns in partea asta de tara! Niste gunoaie...
  0
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.