Tabără pentru copiii nevoiaşi la Lepşa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, timp de o săptămână, 18 copii de la Centrul Comunitar „La Vale” al Fundaţiei „Cuvântul Întrupat” se vor bucura de un peisaj frumos, aer curat şi distracţie în tabără la Lepşa, în judeţul Vrancea. Departe de grijile cu care se confruntă acasă, vor fi doar copii şi atât.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, încă de la înfiinţarea fundaţiei, în 2001, tabăra anuală de vară a făcut parte din programul de servicii şi sprijin oferit copiilor şi tinerilor vulnerabili, aflaţi în dificultate.

Din cei 18 copii, 11 merg pentru prima dată în tabără şi, tot pentru prima oară, sunt departe de familiile lor.

Programul taberei este variat şi bogat. Copiii vor face drumetii pe munte şi la cascadă, vor cunoaşte împrejurimile, vor participa la jocuri în aer liber, la ore de călărie, activităţi moral-civice, focuri de tabără şi vor avea parte de numeroase surprize.

Trebuie spus şi că, pe perioada taberei, copiii acumulează un punctaj pe baza căruia, la sfârşitul săptămânii, îşi pot alege diverse obiecte (jocuri, jucării, etc), drept recompensă pentru implicarea şi comportamentul lor.

Potrivit fundaţiei, însăşi participarea lor la tabără este rezultatul unei astfel de evaluări: doar copiii care s-au străduit la şcoală, care au avut o frecvenţă bună la cursuri, care s-au implicat la orele de grădinărit sau la alte activităţi în Centru sunt cei care participă la tabără.

Este încă o modalitate de a-i învăţa pe copii să valorizeze munca şi să înveţe că fiecare lucru pe care l-au primit trebuie să fie câştigat prin efort propriu şi fiecare beneficiu este o urmare a acţiunilor întreprinse.

Citit 744 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.