Bătălie pentru o staţie în plus pe traseul 15

Bătălie pentru o staţie în plus pe traseul 15
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 130 de cadre medicale ale Spitalului General CF Galaţi au semnat pentru prelungirea traseului 15 până în faţa unităţii sanitare, în folosul pacienţilor şi al aparţinătorilor lor * O staţie în plus este şi dorinţa gălăţenilor din Valea Oraşului *

Când apare la şedinţele Consiliului Local, aleşii îşi dau coate, amuzaţi. Ştiu dinainte ce are să spună şi nici măcar nu se mai prefac că-l ascultă.

Şi totuşi, cu bun-simţ şi stăruinţă, pensionarul Angheluţă Ioniţă continuă să vină la şedinţele în plen ale aleşilor şi să pledeze pentru dânsul şi pentru cei peste 100 de gălăţeni din Valea Oraşului, la care se adaugă personalul Spitalului CF şi pacienţii, care, din 2009 încoace, se zbat pentru înfiinţarea unei staţii de autobuz pe traseul 15, INTFOR-Metro.

Anul acesta, gălăţeanul li s-a adresat aleşilor de trei ori în plenul şedinţelor, şi a plecat aşa cum a venit, fără un răspuns ori fără vreo promisiune.

Nu e prima dată când scriem despre doleanţa lui şi a gălăţenilor pe care îi reprezintă. Revenim asupra acestui subiect tocmai pentru că autorităţile şi aleşii ar trebui să găsească o soluţie în afară de „Nu se poate” şi ridicatul din umeri.

Staţia unde nu opreşte decât 29

Ne-am dat întâlnire cu Angheluţă Ioniţă şi cu câţiva dintre gălăţenii care susţin prelungirea de traseu, Elena Creţu şi Eusebiu Gaiu, exact în staţia din faţa Spitalului CF, unde, aşa cum arată şi plăcuţa indicatoare, nu opreşte decât autobuzul de pe traseul 29.

„Nu vrem decât să se prelungească traseul autobuzului 15 şi pentru asta ne zbatem, tot cartierul, din 2009 şi până în prezent.  Nu vrem decât ca autobuzul 15 să nu mai stea la INTFOR la capăt şi să vină la Spitalul CFR, să întoarcă pe Ana Ipătescu, colţ cu Moruzzi şi să facă o staţie”.

2Nu vrem să anulăm staţia de la Inspectoratul Şcolar şi de la Liceul de Marină aşa cum ni s-a spus, să vină să ne ia şi pe noi şi să se întoarcă pe unde a venit! În acest moment, nu avem decât autobuzul 29, din Micro 19 la Gara CFR. Nu există microbuz decât din centru sau din gară”, ne-au spus gălăţenii. 

Spitalul are nevoie de staţie

„Pentru fluidizarea accesului pacienţilor şi aparţinătorilor acestora către şi dinspre unitatea noastră, susţinem devierea traseului 15 pe strada Moruzzi, fie prin varianta strada Ana Ipătescu, fie prin strada Dogăriei”, se arată în adresa trimisă Primăriei de Spitalul General CF Galaţi.

Doleanţa pacienţilor şi a cadrelor medicale ne-a fost confirmată de către şefa Serviciului Administrativ a Spitalului, Violeta Irimia.

„Am mai strâns o dată semnături şi mai strângem de 20 de ori, dacă e nevoie. Spitalul are de suferit pentru că nu are o legătură directă cu oraşul. Nu doar cadrelor noastre – avem 200 - dar şi pacienţilor şi rudelor acestora le este greu să vină, mai ales iarna!”

„În afară de traseul 29, altul nu există. Ca să ajungi aici trebuie să vii pe jos de la INTFOR, de la Modern sau de la Gară. Spitalul nostru dispune de 145 de paturi plus ambulatoriu de specialitate cu 16 cabinete, cu laborator psihologic, de analize”, ne-a declarat Violeta Irimia.

De ce nu se poate?

Deocamdată, Primăria Galaţi nu a spus decât că nu este oportună această modificare de traseu, iar Transurb a motivat că geometria străzilor Griviţei – Moruzzi – Dogăriei – Portului nu permite accesul vehiculelor de gabaritul autobuzelor de pe străzi.

Dar asta nu înseamnă că nu s-ar putea găsi soluţii, fie şi prin înfiinţarea unui traseu de maxitaxi.

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.