Grădina cu minuni a lui Aurelian Marin

Grădina cu minuni a lui Aurelian Marin
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ne bucură foarte mult toate mesajele primite de la dumneavoastră. Astăzi, vă prezentăm grădina minunată a domnului Aurelian Marin, din Micro 17, de la blocul I2A, de pe strada Argeșului. Vă așteptăm în continuare mesajele și fotografiile pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Despre grădina domnului Marin ne-a scris nepotul acestuia, Vlad Drăgan. Gălățeanul ne spune că urmărește cu interes seria de articole în care prezentăm lucrurile frumoase realizate de concetățenii noștri și se bucură că scoatem la lumină poveștile si imaginile celor care aduc puțin verde în jungla de beton urbană în care locuim cu toții. O astfel de grădină, ne spune domnul Drăgan, este și cea din Micro 17, de pe strada Argeșului, de la blocul I2A, un spațiu care are un conținut vast și mai puțin obișnuit pe meleagurile noastre. Ce au în comun un smochin, un brad, o tufă de iasomie sau o multitudine de flori colorate? Simplu, toate au fost plantate și sunt îngrijite de Aurelian Marin, în vârstă de 90 de ani. Grădina exotică din fața blocului este, după cum ne povestește nepotul, ocupatia lui principală de mai bine de 20 de ani. Cea mai mare parte din zi și-o petrece acolo, bucurându-se de umbra și mireasma care sunt produsul naturii mereu miraculoase și al muncii zilnice a domnului Marin. Ușor nu a fost, mai ales în ceea ce privește  smochinul, care nu ar face față în mod normal climei din Galați. Aurelian Marin a plantat șase bucăti, doar unul s-a prins și rezistă cu stoicism intemperiilor din fiecare iarnă, ajutat și de protectorul său, care l-a învelit în fiecare sezon rece, de mai bine de 20 de ani. Noi îi dorim sănătate și putere să își îngrijească, în continuare, frumoasa grădină.

Citit 12983 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 20:48

4 comentarii

 • postat de Florin
  Marți, 14 Iulie 2020 07:46
  194.39.218.***
  Un lucru ce trebuie apreciat este inaltimea gardurilor acestea devenind din ce in ce mai mici in comparatie cu articolul precedent.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Gh. Gradinaru
  Luni, 13 Iulie 2020 11:15
  86.35.208.***
  Domnul Marin este la fel de verde ca bradul de alaturi si sufletul curat precum aerul improspatat de plantele ingrijite de Domnia Sa. De trei ori BRAVO ! Un exemplu demn de urmat pentru foarte multi.
  " Miresme dulci de flori ma-mbata si ma alinta ganduri blande ...
  Ce iertator si bun ti-e gandul, in preajma florilor plapande!" ( D. Anghel)
  0
  7
  Raportează
 • postat de Trifan Narcisa
  Vineri, 10 Iulie 2020 22:51
  109.166.132.***
  Suntem mândri sa fim vecinii bunicului din poveste!
  E o bucurie să-l întâlnești zilnic, sa te întâmpine cu un zâmbet cald, mereu.
  Omul sfințește locul!
  Sa fie sănătos și sa ne molipseasca, pe toți cei din juru-i, cu jovialitate, bonomie și hărnicie!
  Ne înclinăm!
  0
  12
  Raportează
 • postat de ela
  Vineri, 10 Iulie 2020 17:11
  79.116.107.***
  Felicitari, domnule Marin ! Sanatate multa va urez si ani cat mai multi ! Iti incanta privirea gradina dvs.
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.