Au fost înființate și dotate zece cabinete medicale

Au fost înființate și dotate zece cabinete medicale

Costiuc Petrică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Zilele acestea începe să dea roade o inițiativă avută de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian la începutul lunii septembrie, în cadrul Sinaxei monahale eparhiale a stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Aflăm de la părintele Rareș Bucur că atunci s-a hotărât înfiinţarea, în cadrul unor mănăstiri din eparhie, a zece cabinete medicale, care să fie şi dotate cu cele necesare desfăşurării actului medical, mai ales că există o lungă tradiţie a bolniţelor mănăstireşti, iar unii monahi şi monahii au studii medicale de specialitate.
În acest sens, prin contribuţia şi sprijinul domnului Alexandru Chiriac, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi managerul unui important lanţ farmaceutic din ţară a fost posibilă, în această perioadă de pandemie prin care trecem, dotarea celor zece cabinete medicale cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente.
Pe 24 noiembrie a avut prima acțiune de pregătire și utilare a spațiilor destinate cabinetelor medicale, la Mănăstirea ”Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi, în cadrul Clinicii ”Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”.
După ce mobilierul şi celelalte componente medicale au fost transportate la sediul mănăstirii, acestea au fost amplasate în spaţiul special amenajat şi pregătite potrivit destinaţiei lor.
Valoarea darurilor oferite în cadrul acestui proiect eparhial este de 60.000 lei.

Citit 841 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.