Agitaţie la porţile Spitalului de Urgenţă

Agitaţie la porţile Spitalului de Urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Rudele lui Toader Donici îi acuză pe medici că nu le-au spus de „germenele ucigaş”

La Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" a decedat un al doilea pacient, internat ca urmare a unui accident rutier. Ieri dimineaţă, rudele aşteptau să-l ia acasă.

Prima victimă, Mihai Voinea, în vârstă de 65 de ani, din Vânători, a decedat săptămâna trecută, dar a fost şi la el găsit germenul acinetobacter.

Din fericire, cel de-al treilea, Gheorghe Vrânceanu, 54 de ani, din Pechea, a fost transferat ieri din Terapie Intensivă în Secţia Neurochrurgie, medicii afirmând că este în afară de orice pericol, cu posibilitate de externare. Din cauza „scandalului acinetobacter”, externarea lui s-a amânat.

La porţile Spitalului Judeţean, în acelaşi timp, câteva zeci de oameni îşi revărsau furia pe cine puteau, din cauză că nu erau lăsaţi să intre.

„Ordinele sunt clare, vor intra doar oamenii cu internare, restul nu”, a spus unul dintre agenţii de pază ai unităţii medicale. Nemulţumiţi, cei care ar fi vrut să-şi viziteze o rudă sau un prieten sau cei care-şi doreau doar un bon de ordine au rămas vociferând  la poartă.

„Nu ne-a spus nimeni”

Tânărul din Matca decedat ieri dimineaţă se numeşte Toader Donici. La 31 de ani, firul vieţii lui s-a rupt, lăsând în urmă o soţie care nu ştie cum se va descurca de acum încolo, dar şi doi copii, în vârstă de 6 ani şi respectiv, doi ani, care-l mai aşteaptă încă acasă.

Ieri, rudele lui Donici aşteptau să ia acasă corpul bărbatului, pentru a-l îngropa creştineşte. Ei au susţinut că nimeni nu le-a explicat că există un germen sau că există măcar riscul de a rămâne fără Toader.

„A căzut din căruţă şi l-am adus aici. Am vorbit cu el marţi. Miercuri dimineaţă l-au băgat în operaţie,  joi dimineaţă a fost în a doua operaţie. Ne-au spus că este grav, dar de menangită (meningită, n.a.) nu ne-a spus nimeni. Nu am ştiut. Vineri dimineaţă a venit medicul la vizită, dar nu ne-a spus nimic”, a spus Geta Donici, soţia celui mort.

Pe patul lui Donici scria meningită

Rudele au povestit că, sâmbătă, Toader a fost mutat în alt pat, şi acolo scria diagnosticul de meningită. „Am stat sâmbătă acolo, am stat duminică, am stat şi ieri şi nu a spus nimeni nimic de acel microb, doar ce am auzit la televizor. Pe patul lui, scria meningită, dar nu ne-a explicat medicul, nici măcar când a plecat, că a trecut pe lângă noi: măi, nu vă duceţi acolo, că e meningită.

Nu ne-a spus nimeni nimic. Am stat o săptămână întreagă aici, lângă el şi nu ne-a spus nimeni nimic”, a explicat şi Irimia Donici, tatăl celui decedat. Vizibil afectată de moartea soţului ei, Geta Donici spunea că odată cu moartea lui Toader nu ştie cum se va descurca.

Tocmai se mutaseră în casă nouă, aveau rate multe, iar Toader muncea pe unde putea ca să-şi întreţină familia.

Bărbatul  căzuse din căruţă şi fusese adus la spital în stare gravă, în urmă cu două săptămâni.

Citit 1280 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.