Bucurii kiwaniene pentru 50 de copii din Cavadineşti

Bucurii kiwaniene pentru 50 de copii din Cavadineşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ziua de 1 Iunie, chiar dacă ploioasă, a fost un pic mai frumoasă pentru 50 de copii din comuna gălăţeană Cavadineşti, datorită Clubului Kiwanis Galaţi, adică celor 25 de doamne cu suflet mare, care, de 25 de ani, s-au specializat în opere de caritate pentru copiii din Galaţi, din judeţ şi din ţară.

Nu e întâmplător că Adriana Henderson, româncă stabilită de 50 de ani în Carolina de Nord, SUA, le-a ales tocmai pe kiwanienele gălăţene să se ocupe de 50 de copii români pentru care să procure 50 de perechi de încălţăminte, haine, jucării, rechizite, dulciuri şi altele.

Kiwanienele de la Galaţi au ales comuna Cavadineşti şi satele aferente, unde copiii chiar au nevoie de încălţări pentru a merge la şcoală. Acestea au luat legătura cu autorităţile comunei şi cu direcţiunea şcolii pentru a avea, în cel mai scurt timp, lista cu 50 de copii.

Cu cei 3.000 de dolari donaţi de Adriana, au cumpărat 50 de perechi de adidaşi, 50 tricouri sau treninguri, rechizite, jucării, jocuri şi dulciuri pentru băieţi şi fete, toate potrivit vârstei.

Mulţumiri şi felicitări Adrianei Henderson, care, deşi trăieşte de 50 de ani în America, nu a uitat nicio clipă că este româncă şi că în ţara ei de origine sunt copii care au încă mare nevoie de cele necesare unui trai decent.

Mulţumiri primăriei din Cavadineşti, care i-a ajutat cu transportul pe copiii din satele învecinate şi le-a pus la dispoziţie Căminul Cultural pentru ca întrunirea cu doamnele din Galaţi să se desfăşoare în condiţii bune.

Mulţumiri direcţiunii şcolii şi cadrelor didactice care i-au mobilizat, i-au însoţit şi i-au supravegheat pe copii la întâlnirea de la Căminul Cultural.

Mulţumiri și felicitări doamnelor din Club Kiwanis Galaţi şi Club Kiwanis Tineret Galaţi, care în zi de duminică au făcut cumpărăturile, au pregătit pachetele şi în ziua următoare au făcut deplasarea la Cavadineşti, pentru a împărţi darurile.

În felul acesta, destoinicele kiwaniene au făcut posibil ca Adriana, care, la 1 iunie 2021, împlineşte 50 de ani de când locuieşte în Carolina de Nord, SUA, să poată oferi un dar frumos şi consistent celor 50 de copii, având între 5 şi 16 ani, din Cavadineşti, România.

Un mare bravo tuturor celor care au contribuit ca „Ziua Copilului” la Cavadineşti să fie o zi altfel decât de obicei!

Mult succes, urări de bine şi de sănătate copiilor din Cavadineşti şi familiilor acestora!

Citit 1596 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.