FOTO. Cu drapelul în fereastră şi România în suflet. „Unde-s mulţi, puterea creşte!”

FOTO. Cu drapelul în fereastră şi România în suflet. „Unde-s mulţi, puterea creşte!”
Drapelul arborat la etajul 4 al blocului D6 din Ţiglina I
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru mulţi gălăţeni, ziua de ieri a fost un 1 Decembrie trist, fiindcă nu au avut parte de obişnuita şi mult-aşteptata paradă militară. Cu toate acestea, unii au arborat drapelul naţional, fiecare după posibilităţi, buget şi spaţiu, pentru a le da de ştire şi vecinilor că este sărbătoare naţională.

Am făcut o plimbare, ieri-dimineaţă, prin cartierul Ţiglina I, mai precis pe strada Regiment 11 Siret, unde aflasem, în urma apelului telefonic al unei doamne profesoare de limba română, acum pensionară, că există cel puţin un gălăţean patriot care, de mai mulţi ani, arborează steagul în preajma zilei de 1 Decembrie. Am găsit, într-adevăr, blocul D6, unde, la etajul 4, flutura în vânt tricolorul, pe care l-am imortalizat şi pentru dumneavoastră. Nu era singurul, de altfel, la acelaşi bloc am zărit unul mai mic, prin fereastră, iar ochiul a mai surprins încă unul, la un bloc frumos renovat din preajmă.

Tuturor gălăţenilor care au arborat ieri steagul, le mulţumim pentru gest! Poate, dând câteva exemple, la anul vom fi şi mai mulţi, fiindcă, aşa cum spune şi cântecul, "unde-s mulţi, puterea creşte!", iar de putere avem nevoie, pentru a depăşi situaţia grea în care ne aflăm.

CITIȚI ȘI: Tricolorul românesc, între istorie, lege şi simboluri. Cât de multe ştim despre drapelul naţional

Foto 1, galerie. Drapelul de la D6, detaliu. Foto 2. Un alt steag, în acelaşi bloc, D6 din Ţiglina I. Foto 3. Un drapel nou-nouţ, la fel ca izolaţia blocului de pe str. Regiment 11 Siret

Citit 1877 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.