Mare sărbătoare în Parohia „Sf. Spiridon” din Galați (FOTO)

Mare sărbătoare în Parohia „Sf. Spiridon” din Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pe 12 decembrie, parohia gălăţeană care-l are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Spiridon se află în zi de sărbătoare. Ieri, după cum am aflat de la părintele Rareş Bucur, istorica biserică ocrotită de marele ierarh a devenit neîncăpătoare pentru numeroşii credincioşi care au participat la Sfânta Liturghie şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Spiridon, aflată în patrimoniul sacru al parohiei.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Între credincioşii prezenţi la slujbă s-au aflat profesori şi oameni de cultură, dar şi copiii de la Centrul de zi al parohiei.

Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa Sfântului Spiridon şi despre programele liturgice, educaţionale şi social-filantropice de la această parohie, desfăşurate cu multă implicare şi dragoste pentru semeni. Pentru dăruirea şi efortul depus, cei 25 de voluntari parohiali care se ocupă de cei 80 de copii sprijiniți în cadrul centrului de zi au primit ieri diplome şi daruri. 

Cucernicul diacon Constantin Robert Tiber a fost hirotonit întru preot pe seama Capelei cu hramul Sfântul şi Dreptul Lazăr şi Sfântul Ierarh Ignatie Teoforul” din cadrul Centrului de zi pentru copii al parohiei. La final, micuții au susținut un program de colinde tradiţionale româneşti, primind dulciuri, fructe, iconiţe şi cărţi.

Parohia a ajutat 100 de copii nevoiaşi, 20 familii cu nevoi materiale şi pe cei 160 de bătrâni singuri din Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Spiridon” din Galaţi. În fiecare lună, parohia oferă semenilor nevoiaşi ajutoare de circa 10.000 lei.

Foto Costiuc Petrică

Citit 3221 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.