Daruri pentru copiii de la Şcoala Specială „Constantin Pufan”

Daruri pentru copiii de la Şcoala Specială „Constantin Pufan”
Foto: Costiuc Petrică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în preajma sfintei sărbători a Naşterii Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul Social-filantropic, a oferit joi, 16 decembrie 2021, daruri pentru 180 de copii cu nevoi speciale din judeţul Galaţi, aflăm de la părintele Rareş Bucur.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Şcolii Speciale Nr. 2 "Constantin Pufan" din Galaţi şi a constat în oferirea de rechizite şcolare potrivit nevoilor educaţionale. Pe lângă rechizite, copiii au primit cărticele de rugăciuni şi mult aşteptatele dulciuri. Valoarea darurilor oferite acestor copii ce provin din centre de plasament şi din familii nevoiaşe a fost de 10.000 de lei. Activităţile desfăşurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul Şcolii "Constantin Pufan" fac parte din parteneriatul "Cine pe copii ajută pe Dumnezeu împrumută", încheiat în urmă cu mai bine de 16 ani şi care are ca scop integrarea copiilor cu nevoi speciale în comunitate, prin sprijinirea lor materială şi spirituală.

Şcoala "Constantin Pufan", aflată în subordinea ISJ Galaţi, dar finanţată de Consiliul Judeţului, este cea mai mare şcoală specială din judeţul Galaţi, adresându-se tuturor copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES), de la grădiniţă până la terminarea clasei a VIII-a. Aici învaţă 180 de copii cu handicap moderat şi sever. Paşii copiilor sunt îndrumaţi de 90 de cadre didactice, majoritatea absolvente ale facultăţilor de Psihologie, Psihopedagogie Specială şi Pedagogie.

Citit 1615 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.