Sakura de Galaţi, pe strada Războieni. Destinaţie din oraş pentru iubitorii de flori (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Sakura de Galaţi, pe strada Războieni. Destinaţie din oraş pentru iubitorii de flori (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Nu avem un cult al cireşilor înfloriţi, precum au japonezii, dar Galaţiul are partea lui de sakura şi puteţi să admiraţi minunatele flori alb-roz ale pomilor fructiferi în mai multe zone din oraş în această perioadă. 

Prin mai toate cartierele găsiţie fie cireşi sau vişini, fie corcoduşi înfloriţi în această perioadă, mai devreme chiar decât în anii trecuţi, din cauza unei încălziri bruşte a vremii. Şi chiar dacă apoi temperaturile au mai scăzut, din fericire pentru noi, nu s-a lăsat cu îngheţ, ca în Europa Occidentală, aşa că florile sunt la locul lor, gata să vă bucure sufletele. 

Pe strada Războieni, de pildă, este o feerie de pomi înfloriţi şi, de obicei, linişte şi pace, o atmosferă numai bună pentru o plimbare minunată . Nu este singurul loc din Galaţi unde găsim asemenea pomi, dar cu siguranţă este unul uşor accesibil şi gratuit. La Grădina Botanică, unde există, de asemenea, minunaţi cireşi, chiar din cei japonezi, nu ştim încă dacă au înflorit anul acesta, fiindcă anul trecut erau în floare abia în jurul datei de 27 aprilie, dar cu siguranţă personalul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii ne va da de ştire imediat ce atracţiile primăverii înfloresc.  

Pe strada Brăilei, prin cartierul Dunărea, Aviaţie, pe la Francezi şi, evident, pe faleză, pomii înfloriţi ne aşteaptă încă, zilele acestea, cu florile nescuturate. O plimbare, o carte citită pe bancă, la soare sau pur şi simplu urmăritul albinelor care se duc din floare în floare, evident, inspirând parfumul delicat care umple oraşul în aprilie, iată tot atâtea motive de bucurie.

Citit 10423 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 00:42

2 comentarii

 • postat de Necula carla
  Vineri, 08 Aprilie 2022 10:43
  5.14.146.***
  Astfel de copaci ar trebui plantati cam in tot orasul, mai ales ca s-a schimbat in f.bine aspectul orasului, avem nevoie de mult oxigen , parfum si culoare si nimic nu e imposibil
  1
  1
  Raportează
 • postat de Ursus
  Joi, 07 Aprilie 2022 07:22
  193.231.148.***
  Nu ne mai asteapta inflorite, in schimb, magnoliile din centru, de la Spicul. Urmare a lucrarilor priceputilor specialisti in amenajari urbane angajati de Primarie (betonari), majoritatea s-au uscat! Fara ele, inceputul primaverii e mai trist... Dar ce stim noi, carcotasii si vesnic nemultumitii, important e ca stie mai bine primarul, caruia nimeni nu poate sa-i faca observatii!
  3
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.