Aproximativ 3.000 de gălățeni au vizitat Trenul Regal (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Aproximativ 3.000 de gălățeni au vizitat Trenul Regal (FOTO)
Cozi pentru întâlnirea cu istoria pe șine
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gălățenii au profitat din plin de șansa - poate unică în viață - de a vizita Trenul Regal, chiar dacă asta a însemnat și să aștepte și trei ore la coadă. Conform datelor oficiale, aproximativ 3.000 de persoane au urcat în Trenul Regal, iar programul de vizitare, care ar fi trebuit să dureze doar două ore, de la 18,30 la 20,30, a fost modificat de la 17,30 la 21,30, pentru ca gălățenii să aibă timp să-l vadă.

„Am venit aici să o vedem pentru prima dată pe Prințesa Margareta. Este unica ocazie să ne bucurăm de ziua de astăzi. Ziua Regelui este o zi importantă pentru țara noastră și nu trebuie să uităm lucrul acesta!”. „Am venit cu clasa de la Școala Generală Nr. 17, pentru un eveniment foarte important pentru Galați: ni se pare foarte frumos faptul că Majestatea Sa Margareta va veni aici, și va vizita și Galațiul”. „Ne place de Principele Radu și vrem să îl vedem în realitate! De asemenea, admirăm Casa Regală a României”, ne-au mărturisit câțiva dintre cei peste 2.000 de gălățeni care au așteptat fremătând de emoție și bucurie, sosirea Trenului Regal, pe 10 mai 2022, pentru a-i saluta pe reprezentanții Casei Regale a României.

În așteptarea începerii programului de vizitare a Trenului Regal, gălățenii au umplut peronul gării. Curioși și, deopotrivă, nerăbdători au așteptat îndelung la cozi să le vină rândul pentru a urca în Trenul cu care au călătorit patru generații ale Familiei Regale a României. Iar odată urcați nu mai pridideau cu fotografiile și selfie-urile, în fiecare dintre cele trei vagoane. Și locomotiva tricoloră s-a bucurat de aceeași atenție și, firește, coadă.

Reamintim că Trenul Regal, folosit în prezent de către Familia Regală a intrat în folosință în anul 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. La cei 94 de ani ai lui, Trenul Regal român este probabil cel mai vechi tren regal în funcțiune din lume. 

Conform datelor oficiale, aproximativ 3.000 de gălățeni au urcat în Trenul Regal pentru a-l vizita. 

Foto: Marian Calestru

Citit 1797 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 11:22

2 comentarii

 • postat de REPUBLICANUL
  Duminică, 15 Mai 2022 17:05
  5.13.163.***
  DICTONUL LATIN ,, SIC TRANSIT GLORIA MUNDI,,SE POTRIVESTE PERFECT PENTRU MONARHIA INCOMODA,PAGUBITOARE SI DESUETA CARE FACE VALURI INCA PRIN URMASI SPERAND IAR LA CIOLAN!!!COANA MARGHIERITA,STAI GHINISOR,O FUGIT PUIUL CU ATA!!!TRAIASCA REPUBLICA SI PRESEDINTELE!
  1
  3
  Raportează
 • postat de garabos
  Joi, 12 Mai 2022 15:09
  86.124.202.***
  Prea mult teatru, prea multa fanfaronada. Sa credem ca galatenii sunt regalisti convinsi ? Hai sa fim seriosi. S-a imbulzit lumea ca la orice spectacol.
  4
  4
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro