Parohia „Sf. Ilie” şi-a cinstit ocrotitorul spiritual
Foto: P. Costiuc

Parohia „Sf. Ilie” şi-a cinstit ocrotitorul spiritual
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi proroci ai Vechiului Testament, se bucură de o evlavie deosebită printre credincioşii gălăţeni, fiind cinstit de aceştia ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploaie binecuvântată în vreme de secetă aspră.
La biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie din cartierul gălăţean Micro 17, sărbătoarea a debutat încă din ajun prin oficierea slujbei Privegherii şi Acatistul Sfântului Ilie de către un sobor de preoţi din Eparhia Dunării de Jos.
În ziua hramului, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Altarul de vară din curtea bisericii, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor din parohie, cărora li s-au adăugat credincioşi de toate vârstele din întregul municipiu, dar şi din localităţile rurale învecinate.
La eveniment au participat şi tinerii de la programul catehetic "Hristos împărtăşit copiilor", voluntari de la câteva şcoli din Galaţi, precum şi copiii de la Fundaţia "Familia" din Galaţi, care au prezentat mai multe programe artistice, ateliere de creaţie şi educaţionale.
În cuvântul de învăţătură, Înalt Prea Sfinția Sa a vorbit despre viața Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, model al râvnei, al dragostei şi al slujirii lui Dumnezeu.
La momentul chinonicului, copiii îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional românesc au susţinut un microconcert de cântece din repertoriul popular românesc şi patriotic.
După slujbă, credincioşii au fost miruiţi şi au primit iconiţe, iar copiilor le-au fost oferite pachete cu dulciuri şi alte daruri tradiţionale confecționate cu prilejul acestei zile de sărbătoare.
De asemenea, prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente mai multor instituţii de ocrotire a persoanelor defavorizate din municipiul Galaţi.
La final, ierarhul locului împreună cu clericii şi credincioşii prezenţi la hram au vizitat expoziţia de vase tradiţionale şi obiecte populare organizată de parohie, în cadrul căreia au fost amenajate diverse standuri de prezentare a modalităţilor de pictat icoane şi de realizat vase de lut, ţesături şi produse de panificaţie. Expoziţia a fost realizată cu sprijinul mănăstirilor Adam, Cudalbi şi Lacu Sărat, al grupului de tineri din localitatea Vameş şi al meşterilor populari din zonă.
Toţi copiii participanţi la hramul parohiei gălăţene au beneficiat în zilele premergătoare hramului de o excursie în nordul Moldovei, prilej cu care au fost vizitate mai multe obiective bisericeşti şi turistice din zonă.

Citit 1327 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2022 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.