Câștigătorii concursului de eseuri organizat de UZP Galaţi
Foto: Vasile Caburgan

Câștigătorii concursului de eseuri organizat de UZP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ziua de 14 octombrie 2022 a fost una specială la Filiala Uniunii Ziariștilor Profesioniști (UZP) "Radu Macovei" Galați, marcată de premierea câștigătorilor concursului de eseuri "România frumoasă", ediția a V-a, cu tema "Ospitalitate și generozitate, la români".

Întâlnirea de suflet dintre generații a avut loc la Colegiul Național "Costache Negri" din Galați, supranumit de un fost profesor "Sorbona dunăreană". În prima parte a manifestării s-a derulat premierea celor mai buni elevi din județul Galați care au trimis lucrări pe adresa Filialei UZPR "Radu Macovei". Astfel, Premiul pentru reportaj "Radu Macovei", acordat în 2022 pentru a doua oară, a mers la eleva Alexandra Ignat, de la Colegiul Național "Costache Negri", clasa a X-a, prof. coord. Elvira Alexandrescu, intitulat "Bunii din Maramureș - Țara Ospitalității". Premiul I a fost obținut de două concurente: Alexandra-Cosmina Brăilescu, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială "Anghel Rugină" Tecuci, prof. coord. Liliana Sima, cu eseul "Chemarea mea", și Cristina-Sabrina Toma, clasa a XII-a A la Colegiul Naţional "Costache Negri" Galați, cu portretul "Zanfira". Premiul al II-lea i-a fost acordat elevei Maria Manea, clasa a XI-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", cu "Revedere". Anca Mihaela Dumitrache, clasa a X-a la Colegiul Național "Costache Negri", prof. coord. Elvira Alexandrescu, cu "Iubirea mătușei Ana, dulceață de trandafiri", a primit Mențiune, iar Premiul special a ajuns la Adriana-Corina Ghencea, acum studentă la Facultatea de Litere din București, prof. coord. Elvira Alexandrescu, cu lucrarea "Părintele Boldeanu, făclie de lumină într-un colț de rai". Fiecare concurent premiat şi-a prezentat pe scurt tema lucrării înscrise în concurs, toți creionând din cuvinte păstrate în suflet statura unor oameni deosebiți, ale căror fapte le-au marcat copilăria, tinerețea și devenirea.

Invitata specială a evenimentului a fost Simona Huciu (Dogaru, pe numele de domnișoară), câștigătoarea Premiul I la ediția a II-a a concursului. Fostă absolventă a C.N. "Costache Negri", Simona, acum asistent social la un așezământ filantropic din Galați, a rememorat clipe de neuitat din vremea liceului.

Au fost acordate premii, constând în cărți, diplome şi bani. Lucrarea premiată pentru reportaj va apărea într-o publicație a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Citit 1596 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2022 09:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.