Brazii împodobiți pentru a fi donați, stricați de ploi și vandalizați

Brazii împodobiți pentru a fi donați, stricați de ploi și vandalizați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Unul dintre brazii din „Orășelul lui Moș Crăciun”, organizat în centrul orașului Galați, pe aleea pietonală de la Spicu, a avut nevoie de recondiționare imediat după weekend. Nu se știe dacă actualele condiții meteo nefavorabile sau cineva binevoitor se face răspunzător de stricăciunile produse, însă evenimentul neplăcut a risipit bucuria din inima micuților de la Școala Nr. 25 din oraș, care au muncit la ornarea lui și care acum așteptau cu sufletul la gură voturile.

„Copiii au muncit foarte mult la împodobirea acestui brăduț. Au pus globuri făcute de noi la clasă. Am lucrat la ora de AVAP special pentru acest lucru și am adus și podoabe cumpărate. Așteptam să fie votat. Însă faptul că acum bradul arată așa, este pentru noi o mare dezamăgire, iar copiii sunt foarte triști”, ne-a declarat una dintre învățătoarele de la școală, care și-a însoțit și ajutat elevii la ornat brăduțul cu alb și argintiu. Din fericire, luni după prânz, copăcelul festiv era din nou la locul lui și aranjat așa cum îl lăsaseră micuții cu doar două seri înainte. „S-a luat legătura cu firma care se ocupă de această acțiune pentru a rezolva problema semnalată, dar și pentru a preveni astfel de situații pe viitor”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Galați. Cei care doresc să îl voteze trebuie să știe că brăduțul Școlii Gimnaziale Nr. 25 Galați poartă numărul 11.

Un alt brăduț distrus, o altă poveste tristă

Din păcate, aceeași soartă a avut-o și brăduțul Școlii Nr. 26 din Galați. Un mesaj postat pe pagina de Facebook a unității de învățământ transmite faptul că acesta trebuia să ajungă la un caz social, însă felul în care arată acum face acest lucru imposibil. „Durerea cea mai mare constă în faptul că acest brad trebuie să ajungă la un caz social și starea lui de astăzi nu era cea mai fericită. Ne cerem noi iertare în numele celui/celor care l-au vandalizat pentru că bradul nu poate ajunge în cele mai bune condiții la beneficiari. Acum bradul stă legat de un copac, scuturat cât s-a putut de noroi și ar dori să fie lăsat în pace pentru a aduce măcar zâmbete, dacă nu bucurie, de sărbători cuiva care abia îl așteaptă”, se arată pe pagina de Facebook a instituției de învățământ.   

Citit 9589 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.