Fundația „Inimă de Copil”, alături de refugiații ucraineni

Fundația „Inimă de Copil”, alături de refugiații ucraineni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În jur de 150 de ucraineni din categoria persoanelor vulnerabile, refugiați la Galați și Brăila, au petrecut Crăciunul, pe 16 decembrie, alături de reprezentanții Fundației "Inimă de Copil". Cei prezenți la eveniment s-au bucurat de un program interpretat de copii ucraineni, unii dintre ei fiind copiii sau nepoții celor prezenți în sală. Micuții refugiați au pregătit o frumoasă scenetă și au cântat colinde. Acestora li s-au alăturat și ucrainenii adulți, cuprinși de spiritul Crăciunului, care au fredonat colindele alături de copii.

"Chiar dacă este vorba despre un Crăciun total diferit de sărbătorile de acasă, vârstnicii ucraineni s-au simțit excelent și, pentru câteva ore, au încercat să uite că sărbătorile de anul acesta îi găsesc într-o țară străină, departe de propriul cămin. Aceasta a și urmărit organizația: în zilele de sărbătoare care vor urma, fiecare reamintire a acestui eveniment de comunitate să le aducă bucurie și alinare", ne-a spus Marius Țuca, responsabilul cu comunicarea al Fundației "Inimă de Copil".

Redăm gândurile unora dintre copiii ucraineni, refugiați la Galați și obligați să își petreacă departe de țara natală și de propriile tradiții sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. "Mulțumim organizatorilor, sponsorilor, tuturor celor care ne ajută. Noi, ucrainenii, simțim căldura și grija pe care poporul român ni le poartă. Ne rugăm astăzi la Dumnezeu să îi binecuvânteze pe cei care, în aceste vremuri dificile, ne oferă o mână de ajutor. E un lucru extrem de valoros", ne-a spus Andrei. "Mă bucur să fiu prezentă la această sărbătoare, e o atmosferă în care ne simțim bine şi uităm de probleme. Suntem impresionați de spectacolul copiilor și de aceea avem speranță pentru viitor", a adăugat Valentina. Daniela Kaufusi, coordonatoare a proiectelor pentru refugiați la "Inimă de Copil", și-a exprimat și ea gândurile în prag de sărbătoare: "Am vrut ca, în preajma sărbătorilor, acești oameni să nu se simtă singuri. Au primit o masă, cadouri și s-au bucurat de colinde, ne-am străduit ca sărbătoarea să fie cât mai aproape de spiritul sărbătorilor de acasă".

Cei 150 de participanți au primit cadouri la finalul evenimentului. Alături de proiectele destinate copiilor români aflaţi în dificultate, în care fundația este implicată de peste 26 de ani, împliniți în acest decembrie, în cele zece luni de la declanșarea războiului din Ucraina, organizația a ajutat peste 5.800 de persoane din ţara vecină, prin colaborarea cu instituții locale și prin cele două centre de resurse și suport pentru refugiați, din Galați și Brăila, pe care le gestionează.

Citit 850 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.