Și-a demontat roata, ca să nu plătească taxa pe „caracatiță”

Și-a demontat roata, ca să nu plătească taxa pe „caracatiță”
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

După ce s-a trezit că mașina pe care o lăsase într-o parcare cu plată i-a fost "priponită" de angajații SC Gospodărire Urbană, un gălățean a găsit cea mai ieftină soluție de "rezolvare": a demontat roata cu tot cu "caracatiță" - aruncând resturile în stradă, a pus la maşină roata de rezervă din portbagaj și a demarat în trombă. În urma lui au rămas, fluierând a pagubă şi adunând resturile "caracatiței", salariații societății publice care montaseră dispozitivul.

Scena descrisă mai sus s-a petrecut vineri, 20 ianuarie, în zona parcării de la Baia Comunală. Un gălățean care își lăsase acolo autoturismul a descoperit că nu mai poate pleca deoarece o roată îi fusese blocată cu o "caracatiță". Chiar dacă prin parbrizul mașinii nu se vedea afișat tichetul justificativ pentru plata parcării, gestul angajaților de la Gospodărire Urbană l-a deranjat teribil pe cetățean. Acesta a ales să se descurce prin forțe proprii. În loc să contacteze autoritățile și să ceară "eliberarea", n-a stat prea mult pe gânduri: a demontat roata blocată, i-a extras dispozitivul de blocare, a pus roata de rezervă pe care o avea în portbagaj și a plecat fără să privească în urmă.

În urma lui au rămas mărturie resturile bietei "caracatițe", sacrificate. La scurt timp, la fața locului au apărut și reprezentanții SC Gospodărire Urbană Galați, care au constatat că cetățeanul a plecat... cu "caracatiță" cu tot. Au adunat resturile dispozitivului de blocare din stradă și au înjurat în gând.

Nu este o situație singulară, după cum am aflat de la directorul general al SC Gospodărire Urbană SRL, Dragoș Magearu. Din contră, se întâmplă destul de des: "Noi avem numerele de înmatriculare ale autoturismelor cărora le punem «caracatița». Iar în cazuri precum cel surprins de dumneavoastră - care, din păcate, nu este singular - se anunță poliția. Oamenii legii identifică posesorul autoturismului și, în funcție de cele constatate, autorul este cercetat fie pentru distrugere și părăsirea locului fără a plăti contravaloarea taxei de deblocare, fie pentru furt, dacă pleacă cu tot cu dispozitiv.

Pentru a evita stresul unui proces penal, după ce sunt identificați de poliție, cetățenii vin, în majoritatea cazurilor, și achită inclusiv taxa pentru dispozitiv. Este regretabil că se ajunge la situații de genul ăsta", ne-a declarat Dragoș Magearu, directorul societății Gospodărire Urbană Galați.

Citit 17562 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:22

21 comentarii

 • postat de VREM BANIIIIIIIII. primaria galati.
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 16:05
  89.39.81.***
  primaria prin onor d-l dragnea a facut salarii pentru angajati cum a vrut primarul. acum trebuie bani, politia locala e platita de primarie. la fel si gospodarie urbana. la fel taxe si impozite pentru licente si activitati de primarie.......VREM BANIIIIIIII......
  0
  2
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 15:32
  5.13.195.***
  Fotografie, trimis la politia circulatie/locala si apoi la taxele locale avertisment, a 2a oamana.. gradul I,II,III etc.
  28
  2
  Raportează
 • Duminică, 22 Ianuarie 2023 11:10
  86.124.202.***
  E corect trebuie plătită parcarea,dar onor Gospodărie Urbană are eliberate scutiri de plată fără număr. Am mers pe jos pa str.Brailei de la Spitalul Județean până la Dunărea Mall am numărat vreo 25 de permise eliberate de Primăria Galați prin Gospodărie Urbană șmecherii deci nu plătesc și ocupă și locuri de parcare erau mașini care se vedea că nu s-au mișcat de ceva timp
  3
  28
  Raportează
 • postat de Vasile
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 10:33
  83.128.4.***
  Pentru Goron - daca am avea cap nu ne-am compara continuu cu altii. Placa asta stalcita cu “in nicio tara din lumea asta” scoate la iveala un complex de inferioritate raspandit printre romani. Bizar in ceea ce ma priveste, de ce trebuie sa ne raportam la altii??!
  Si daca am avea cap si ar functiona poate am renunta si la obsesia asta cu dosarele penale. Tendinta e ca orice abatare sa devina dosar penal. Inteleg, pe de o parte asta e legea - nu platesti parcarea se aplica o sanctiune. Si de acord, reactia normala la sanctiunea respectiva nu e sa tai dispozitivul alora. Pe de alta parte, abuzurile institutionale fac parte din cotidian. Deci reactia cetateanului e inadecvata dar nu total neasteptata. Oricum, sa aplici dosar penal la pasul urmator… nu stiu, in alte tari cum ar fi?:)
  3
  31
  Raportează
 • postat de Dan
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 09:36
  89.136.0.***
  In alte tari europene nu oricine se duce cu masina in oras chiar daca au salarii de 2200 de euro pe luna. Parcarea costa si multi prefera sa mearga cu transportul public. In Braila vecina nu exista taxa de parcare si este un haos cu parcarile, toata lumea parcheaza peste tot. Sa recunoastem ca in Galati s-au mai disciplinat soferii in privinta pararii autoturismelor, nu si a vitezei.
  Nu apar Primaria Galati si Gospodarire Urbana SRL( societate controlata de CL Galati) dar in ce orase mari in Romania mai exista parcare gratis in centru ? In Iasi, Brasov, Craiova, Constanta parcarea costa.
  34
  10
  Raportează
 • postat de Gigel
  Duminică, 22 Ianuarie 2023 09:24
  5.13.170.***
  Care plângeți pe aici de mila țărănoiului : mergeți voi in Paris sau prin alte orașe, civilizate, le mai numim noi uneori si vedeți cum e acolo. In toate tarile parcarea se plătește parcarea, chiar și în Bulgaria și asta în orașe mai mici nu doar Sofia. E drept au și alte reguli cu privire la prima jumătate de oră sau ora în funcție de țară, dar se plătește parcarea. Noi ne-am învățat cu moaca, vrem democrație dar uităm un lucru: democrația și libertatea costa. Și la noi in tara treburile astea doua au fost înțelese și aplicate foarte prost.
  38
  15
  Raportează
 • postat de Amenda este de ajuns, nu și blocajul
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 22:33
  109.166.133.***
  Eu aș zice că și-a demontat roata pentru că avea nevoie de mașină, nu pentru că nu a vrut să nu plătească amenda. Nu este mai simplu să faci o poză a mașini în poziția care se găsește și să aplici un colant cu amenda ce trebuie plătită, pe parbriz ? Apoi plătești amenda. Așa nu mai blochezi mașina cu caracatița, deoarece ai nevoie de mașină, chiar pentru o urgență.
  3
  59
  Raportează
 • postat de Baluba
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 20:10
  89.39.71.***
  Smecheri, ca de obicei, galatenii.
  31
  8
  Raportează
 • postat de Marius
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 19:54
  178.138.99.***
  Mă uit la unele comentarii și mă crucesc! Cum puteți sa fiți de acord cu plata parcarii în locurile publice? Sunt niste jeguri cei care cer această taxă. Și in occident am vazut aceeasi practică. Jecmănește-l altfel pe fraierul de șofer, nu in acest mod. Ceva in genul mall-urilor. Vrei parcare cu plată? Fă-o pe un teren privat dacă ești smecher.Există atâta mizerie, ipocrizie si meltenism din partea autoritatilor publice. Niște nenorociti ordinari. Pur si simplu niste jeguri. Cum ar fi dacă si centrele comerciale ar avea taxa de parcare pentru clienti? Jegosii din administratie nu se mai satură. Cetatenii platesc taxe si impozite pentru autoturisme. Unde se duc banii dacă nu tot la ei. Lua-i-ar dracu' de handicapati!
  33
  43
  Raportează
 • postat de Gigel
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 19:30
  5.13.170.***
  Daca nu a avut 2 lei de parcare de unde sa aiba bani de intretinerea masinii? Asta o sa fie la tv ca ala de nu avea discuri de frana la bmw.
  21
  18
  Raportează
 • postat de Mihai
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 17:26
  84.117.46.***
  Locurile de parcare nu trebuie sa fie taxate! Am platit deja pentru constructia și administrarea lor prin celelalte taxe vizibile sau ascunse, japcuite anual de către stat.
  17
  54
  Raportează
 • postat de Vanea
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 14:30
  185.53.198.***
  N-ar trebui amendat, ci luat la muncă o săptămână cu băieții de la GU să vadă cum e, să înțeleagă fenomenul.
  După ce își ia înjurături de la bizoni, șmecherul ăsta ieftin se vindecă de prostie.
  44
  43
  Raportează
 • postat de Undercover
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 09:59
  5.13.172.***
  Regretabil este faptul ca sunteti niste SCARBI
  43
  9
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 09:55
  86.124.201.***
  Ce a vrut să spună autorul ? Privind imaginea, desprindem următoarele concluzii : Proprietar de gunoi de 1000 euro dat jos de pe banda de tocare cu 5 minute înainte de a fi transformat în fier vechi, adus la România și folosit de geta, care dacă tot e aproape moacă totul, nu mai aduce cartofi și ceapă de la piață cu schinarea, ci cu mașina. Ea nu a plătit parcare pentru că nu știe ce implică mersul cu mașina, mai trebuie și un bon de ăsta de 2 lei pe undeva, mulțumirea e că la piață, la mamica și la cuafor merge cu mașina în ultima vreme. Io-te-o cum șade cu mâinile în șolduri ! Bine sau rău, corect sau nu, ăștia îi blochează roata. geta pune mâna pe telefon, că și ăstea îs ieftine, cu minute cât nu ai o viață și îl sună pe nelu, care de-abia aștepta să se întoarcă geta de la piață să ia cazanul și el să se dea prin oraș că de, mașina e ieftină, actele costă spre 0, cu motorina e mai greuț dar o mai oprești la semafor, o mai lași la vale, trece luna. Vine și îi spune, lasă getă, că îi facim noi pi ăștia și demontează roata cu totul și face tot ce scrie autorul articolului. Rezultatul ? Dosar penal pentru bon de 2 lei de parcare iar morala, nu e greu să-ți iei mașină, problema e ce faci cu ea și cu ce o întreții. Dar despre asta în episodul următor. Weekend plăcut la toată lumea !
  73
  25
  Raportează
 • postat de Goron
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 09:03
  5.2.209.***
  Nu mai bine plătim parcarea?
  Sincer trebuie să fii absolut cu capul să riști un dosar penal, care pe viitor poate cântări destul de greu, pentru 2 lei.
  Și nu, parcarea gratis la botul calului, exact unde ai treabă nu e vreun drept garantat prin constituție în nicio țară din lumea asta, dacă vrei să parchezi gratis găsești un loc mai departe și faci câțiva pași pe jos.
  22
  83
  Raportează
 • postat de Mihai
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 08:03
  46.97.176.***
  Domnule Dragoș Magearu...
  În alte orase din tara,mult mai mari si cu mai mult simt civic din partea sefilor acestora,programul parcarilor cu plata este de luni pana vineri 9-17,sambata si duminica gratis. Pentru ce sa platesc parcarea la ora 19:30??? Toate institutiile statului si 98% din cele private sunt inchise... Aliniati-va la normele UE.
  Succes!!!
  7
  121
  Raportează
 • postat de Razvan
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 07:51
  5.13.154.***
  Practica cu blocarea roților este o metoda învechita si nelegala!trebuie emise amenzi!la fel ca una de circulație cu termen de plata 72 de ore sau daca nu se duce in rol-ul cetățeanului de la primarie iar atunci cand ii va trebui sa plateasca impozitul va plati si amenda!
  14
  91
  Raportează
 • postat de Ichim
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 07:35
  89.136.0.***
  Pot exista variante:
  - Posesorul auto a achitat taxa unui fals angajat de la GU, care a prezentat chiar si un ecuson fals si el, iar dupa ce amaratul a plecat, a abandonat dispozitivul (nu cred ca falsul angajat se afla in intelegere cu cei adevarati, dar nu se poate exclude ipoteza)!
  - Dispozitivul s-adefectat si a cazut singur langa roata....
  etc
  63
  22
  Raportează
 • postat de Mihail V.
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 07:27
  89.136.4.***
  Bravo lui ! Locurile de parcare trebuie să fie gratuite (cel puțin pentru localnici) !!!
  52
  62
  Raportează
 • postat de COSTEL
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 07:01
  86.124.202.***
  Ma intreb si eu ca majoritatea galatenilor ,nu este REGRETABIL din partea conducerii de la GU cind obliga salariatii sa aiba norma de blocari pe zi a masinilor iar acestia sunt obligati sa faca JAPCA????Rusine Magaru Dragos seful GU!!! Ia sa se faca o ancheta acolo si sa vada ca astea sunt realitatile!!!!
  51
  54
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 20 Ianuarie 2023 23:05
  185.53.198.***
  Asta e indolență crasă
  Greșești, plătești!
  Șmecherie de 2 lei.
  Așa nu ne civilizăm.
  52
  54
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.