Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur

Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur
Foto: Costiuc Petrică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe 27 ianuarie, la sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur la Constantinopol, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul închinat acestui sfânt antiohian din cadrul Centrului Pastoral-Misionar „Sf. Cuv. Ioan Casian“ din incinta Centrului eparhial, după care a urmat un parastas pentru vrednicii de pomenire ierarhi ai Eparhiei Dunării de Jos, trecuţi la cele veşnice, aflăm de la părintele Rareș Bucur.

Programul liturgic a continuat cu cel filantropic la Cantina eparhială „Sf. Ierarh Nicolae“ de la demisolul aşezământului, cu oferirea unei mese calde pentru cei 70 de angajaţi ai Centrului eparhial şi pentru cei 50 de asistaţi social.

De mai bine de 25 de ani, cantina socială oferă hrană zilnic, în sistem catering, potrivit normelor legale în vigoare, unui număr de 120 persoane.

Deschiderea acesteia a însemnat un ajutor oferit în special celor ce se adresau Biroului de Asistenţă Socială eparhial, devenind un exemplu de activitate pentru toţi slujitorii Eparhiei Dunării de Jos în sprijinirea persoanelor aflate în risc social.

Sursele de finanţare provin din fondurile proprii ale Centrului eparhial şi din sponsorizări.

Centrul Pastoral-Misionar „Sf. Cuv. Ioan Casian“, în cadrul căruia se află şi Capela ocrotită de Sfântul Ioan Gură de Aur, este alcătuit din săli de conferinţe, spaţii de cazare şi un punct filantropic pentru persoanele defavorizate din municipiul Galaţi, fiind construit la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi sfinţit pe 17 octombrie 2006.

Citit 373 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.