UPDATE. Patru drumuri din județ sunt blocate din cauza zăpezii

UPDATE. Patru drumuri din județ sunt blocate din cauza zăpezii
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE luni, 6 februarie 2023 - Conform situației transmise de ISU Galașți, luni, 6 februarie 2023, la orele 11,30 figurau ca blocate din cauza zăpezii și viscolului nu mai puțin de patru drumuri din nordul județului Galați. Acestea sunt: DJ 240A, între satele Cerțești – Cârlomănești – Gârbovăț, comuna Ghidigeni, DJ 243A pe segmentul Cotoroaia – Pochidia (jud. Vaslui), DJ 251 pe segmentul Cotoroaia - Ciurești și DJ 252J, blocat parțial cu suluri de zăpadă.  Potrivit aceleiași raportări, se circulă îngreunat, în condiții de iarnă, pe DJ 251B Cotoroaia – Cerțești – Corod – Tecuci.

Dacă viscolul continuă, există vulnerabilitate de blocare în cursul zilei în zona satului Cărăpcești, comuna Corod.


UPDATE: Intervenție îngreunată de vânt

Acțiune dificilă a pompierilor gălățeni pe un drum județean, unde au fost solicitați să intervină pentru fluidizarea traficului îngreunat de zăpadă. Cel puțin zece autoturisme au rămas blocate pe DJ 251G, între Valea Mărului și Măcișeni. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați se află la fața locului, unde intervin pentru deszăpezirea drumului și fluidizarea traficului. "Cei de la Drumuri Județene acționează cu trei utilaje de deszăpezire, dar intervenția este foarte dificilă, din cauza vântului puternic, care așază zăpada la loc pe carosabil", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, colonelul Eugen Chiriță.

 


Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au acționat în weekend pe mai multe drumuri din județ pentru a le acorda ajutor șoferilor blocați în nămeți.

Colonelul Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, ne-a prezentat situația drumurilor din județ, aşa cum se prezenta duminică la prânz, când încă se lucra în mai multe zone.

Astfel, "pe DN 24D, pe sectoarele Scânteiești - Cuca şi Cuca - Vârlezi, se înregistrează suluri de zăpadă viscolită şi se acționează cu şapte autoutilitare. Este așteptată o autofreză pentru lărgirea zonei circulabile a drumului", a precizat reprezentantul ISU Galaţi.

Pe DJ 253 Cudalbi - Băleni, se acționează pentru îndepărtarea zăpezii depuse de viscol, estimându-se că ar mai fi circa 200 de metri de drum înzăpezit. Potrvit ISU, "se acționează din două direcții, cu două utilaje. Sunt 5-6 vehicule care se deplasează în spatele utilajului de deszăpezire. Este așteptată în zonă și o sărăriță pentru împrăștiere de antiderapant".

Pe DJ 242A, între Slivna şi Gănești, o autoplatformă de transport autoturisme a fost blocată de sulurile de zăpadă. "S-a intervenit cu un utilaj și s-a reușit deblocarea vehiculului și a unui sens al drumului. Se acționează pentru curățarea celuilalt sens", ne-a mai declarat Eugen Chiriță.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați ne-a mai spus că nu au fost înregistrate apeluri la 112 prin care să se anunțe autoturisme blocate pe drumurile din judeţ sau alte probleme cauzate de fenomenele meteo.

În mai multe zone din județul Galați, vântul bate cu putere și viscolește zăpada, pe care o readuce pe carosabil. Până luni seară, la ora 20.00, este în vigoare la Galaţi o avertizare Cod galben de viscol şi vânt puternic. Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum, dacă nu au o urgență reală, iar dacă totuşi pleacă, să circule cu prudență şi să adapteze viteza la condițiile de drum.

La nivel naţional, echipe de pompieri, jandarmi, forţe MAI, Salvamont şi personal cu utilaje aparţinând companiei de administrare a drumurilor naţionale au intervenit în 40 de localităţi din 18 judeţe, afectate de viscol, ninsori şi vânt puternic. Au fost deblocate mai multe autovehicule înzăpezite şi au fost degajaţi de pe carosabil 48 de copaci şi şase stâlpi de electricitate. Au fost avariate în total 11 autoturisme, 16 imobile şi o anexă gospodărească. Traficul maritim şi fluvial a fost suspendat în toate porturile, din cauza vântului puternic, iar traficul aerian a fost parţial afectat, fiind înregistrate întârzieri ale unor curse.

Citit 8500 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.