Câte ore durează să deszăpezești o alee din parc

Câte ore durează să deszăpezești o alee din parc
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O echipă de patru persoane, pe ale căror salopete scria Ecosal, a fost alocată marți, 7 februarie, să deszăpezească sau mai bine zis să spargă gheaţa de pe aleile părculeţului limitrof sediului redacţiei "Vieţii libere".

La ora 10,20 luaseră deja prima pauză, deci putem presupune că lucrau de la ora 8,00 acolo. Evident, spartul gheţii nu e treabă uşoară, dar, la ora 15,00, rezultatul muncii lor era cel care se poate vedea din fotografie, o porţiune destul de îngustă din alee fiind eliberată de gheaţă, de jur-împrejurul parcului. Recapitulând, în şapte ore, patru oameni apţi de muncă reuşiseră doar să facă o alee pe care poate merge un om într-un parc foarte mic din oraş. În acest ritm, să ne mai mirăm că avem cartiere întregi care încă sunt sufocate de gheaţă şi zăpadă, trotuare impracticabile şi că zeci de oameni ajung la Urgenţe cu picioarele rupte?

Citit 2092 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 01:49

9 comentarii

  • postat de George
    Joi, 09 Februarie 2023 23:22
    82.176.202.***
    Cei de la Gospodarire Urbana Galati, desfasoara activitati care se repeta anual:
    - iarna deszapezesc si taie uscaturile
    -primavara varuiesc bordurile si gurile de canal, sa arate urbea praspat varuita, ca asa au vazut ai nostri conducatori in Germania
    - grebleaza pe spatiul verde si pun mizeria in saci din polietilena reciclata
    - planteaza panselute
    - toamna planteaza copaci, scotandu-i pe cei uscati, plantati anul anterior si neudati.
    0
    0
  • postat de Clorura de calciu este soluția.
    Joi, 09 Februarie 2023 09:38
    109.166.131.***
    Da, nu este bine să spargi gheața mecanic, mai ales pe dale, pentru că riști să distrugi sau deteriorezi dalele, prin lovire cu lopata, târnăcop sau alte unelte de mână.. Da, zăpada se poate cu lopata, dar apoi pentru gheață se împrăștie sare brută, dar nici asta nu-i o soluție, chiar dacă-i mai ieftin, sarea brută de carieră ,,arde'' dalele, corodează dalele, devin sfărâmicioase în timp și crapă, bașca sarea de carieră, lasă mizerie cu praf, minerale, pietriș, iar Primăvara se observă după topire, o negreală urâtă, chiar poluantă. Cel mai bine se comportă CLORURA DE CALCIU împrăștiată pe gheață. Topește gheața și ulterioara ninsoare pe clorura de calciu zăpada este topită. eficientă până la - 52 grade C și ce este mai important este INOFENSIVĂ față de plante și sol.
    0
    0
  • postat de George
    Miercuri, 08 Februarie 2023 21:29
    82.176.202.***
    Mai bine nu deszapezesc trotuarele. Acum cativa ani primaria i-a platit pe cei de la Ecosal, sa "sparga" gheta de pe trotuarul din parcul de la elice. Pentru ca gheata era bine prinsa de pavele, "specialistii" au incercat sa o desprinda folosind tarnacoape si rangi metalice. Rezultatul a fost ca pavelele au fost ciobite in proportie de aproximativ 30%. Dupa cativa ani, primaria a fost nevoita sa schimbe pavajul.
    Acum am inteles ca or sa schimbe iarasi pavelele existente in zona parcului de la elice, si probabil or sa placheze cu placi de compozit.
    Aveti grija cum mergeti pe timp umed si pe zapada!!
    0
    0
  • postat de Ichim
    Miercuri, 08 Februarie 2023 18:25
    95.76.59.***
    „De deszapezit, om deszapezi... dar mai la primavara, ca este mai frumos alb decat gri” (afirmatie la rece a unui angajat cu insemnele celor ce au competente si directori platiti pentru curatenie pe domeniul public)!
    Pai bai ecosal/adp v-au intrecut penseonarii la curatat aleile, zonele cu tomberoane si „trataualele”, pentru care se incaseaza taxa de habitat si impozite de zici ca ai casa la Monaco, nu in imputitul si mizerabilul galatipsdpnlprm si alte mere sau flori stricate!
    Probabil din acest motiv helvetianul si-a pus sigla firmei in zlg, doar pentru a beneficia de taxe si eventual sprijin de la stat pentru cei 200 de fictivi ce vor fi angajati sa lucreze de acasa, deoarece uleiul va veni din ucraina si va fi bagat in sticle gen aghiasma mare a prea.... !
    Iar legat de intervalul de timp necesar pentru curatarea unei alei in parc, trebuie sa o inghititi metodic pe etape:
    - Constituirea unei comisii de evaluare a necesitatilor
    - Studiu de fezabilitate direct acordat sau prin seap
    - Procedura de achizitie pe criteriul cel mai bine pozitionat in partid prin cotizatii si donatii, dar mai ales prin durata de minim o zi a rezistentei lucrarilor din contractile anterioare
    - Alegerea/desemnarea proiectantului dupa criteriul celui mai lung termen de executie estimate, iar atuu de calificare poate fi recomandarea unei firme de casa, care sa garanteze neexecutarea in termen a lucrarii, unde vor fi allocate cel putin 3-5 prelungiri a cate minim sase luni si ajustarile de preturi in raport cu salariile si beneficiile parlamentarilor si celor din administratie si guvernamentale
    - Alegerea constructorului si a eventualilor subcontractori, doar din zona firmelor de garsoniera sau cutie postala, care sa faca dovada ca nu detin experienta, utilaje sau angajati cu experienta in domeniul vizat (recte curatare zapada), singurele 3 criterii de calificare fiind pretul cel mai mare, lipsa garantiei lucrarilor, spaga la … (nu conteaza cui, dar sa fie cat mai multa sa ajunga la toti)!
    - Pamflet!
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Miercuri, 08 Februarie 2023 18:04
    5.13.232.***
    DACA Pucheanu ar fi luat lectii si ar fi promovat clasa Grindeanu (sa batem in lemn sa nu cumva sa ajunga Pucheanu ministru la Ministerul Transporturilor), firmele de casa ale Primariei Galati ar fi avut toate REZILIATE CONTRACTELE in urma certificatelor, nu mai spunem de un ban suplimentar fata de cel stabilit la semnarea contractului. Aceeasi soarta o au toate lucrarile contractate de Primaria Galati cu firmele de casa.
    0
    0
  • postat de Ion
    Miercuri, 08 Februarie 2023 15:22
    81.196.55.***
    Nu deszăpeziți parcurile! Au farmec așa cum sunt cu cărări prin zăpadă.
    De ce deszăpeziți, trec autobuze, este zonă de trafic intens? Nu are sens, la fel cum este problema frunzelor strânse de pe zona verde.
    0
    0
  • postat de Traian
    Miercuri, 08 Februarie 2023 13:31
    5.14.144.***
    Primaria se caliceste si contracteaza doar companii pentru dezapzirea carosabilului, trotuarele si latura pietonala sunt lasate de izbeliste. De ce nu exista contract si pentru dezapezirea trotuarelor facute din toamna ,unde sa participe doar firmele care poseda vehicule, pluguri,lopeti speciale pentru aceasta problema. Mergeti pe bulevardele noi amenajate sa vedeti cum au zburat decorurile sferice de piatra in urma dezapezirii.
    0
    0
  • postat de teo
    Miercuri, 08 Februarie 2023 13:08
    5.14.144.***
    Dupa 3 saptamani de la ninsoare, aceea nici nu mai e zapada, e un strat gros de gheata care se indeparteaza foarte greu. Sunt niste pluguri manuale pentru indepartat zapada foarte eficiente pentru un lucrator stradal, dar cred ca investitia e peste posibilitatile Ecosal, asa ca se ramane tot la stadiul de lopata de fier. Daca se actiona in primele ore de la depunere, randamentul era mult mai bun. Deci, de ce nu a scos compania de salubritate la dezapezire muncitorii , echipati corespunzator care matura strada ?
    0
    0
  • postat de penseonarul minim
    Miercuri, 08 Februarie 2023 12:14
    89.39.81.***
    Norma taticule.Norma ca la sapat santuri,ca la taluzari,la Cai ferate.Pe distanta si adancime la metru,La lungime,la lopatat zapada la fel.Nu gramada.Impartiti,de aici pana aici ai un sfert de ora.Sau cat e posibil sa cureti.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.