Vremea însorită îi scoate pe gălățeni la plimbare

Vremea însorită îi scoate pe gălățeni la plimbare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Venirea primăverii calendaristice și creșterea temperaturilor reprezintă o oportunitate potrivită pentru gălățenii iubitori de promenadă, natură și aer proaspăt. În weekendul ce tocmai s-a încheiat, temperaturile au atins 16 grade, motiv pentru care oamenii au sărbătorit renunțarea la hainele groase și au ieșit în număr mare în parcuri. Faleza Dunării se află în topul preferințelor gălăţenilor în ceea ce privește petrecerea timpului liber, fiind o atracție-cheie a orașului.

La orele după-amiezii, gălățenii au ieșit alături de copii și animalele de companie. Dacă adulții și seniorii se plimbau și admirau primele semne de verdeață, cei mai tineri și sportivi s-au bucurat de alergat. Adierea vântului și primele triluri ale păsărilor au contribuit la relaxarea și îmbunătățirea stării de spirit a gălățenilor. De altfel, plimbările în natură au beneficii majore pentru sănătatea fizică și mentală a oamenilor.

Totuși, puțini dintre ei au ales să viziteze terasele și restaurantele aflate în zonă. "Simțim nevoia de mișcare. E prea frumos să stăm. Am stat toată iarna!", ne-a declarat o doamnă plină de energie.

Oamenii au fost vizibil surprinși de "curățenia" eficientă de primăvară. Întrebați de ce au ales o plimbare pe faleză și ce părere au despre aspectul falezei la început de primăvară, câțiva gălățeni ne-au răspuns:

Elena, 52 de ani: "Am ales faleza Dunării pentru deconectare. Starea mea este una relaxantă, bună. Este foarte curat, felicitări!"

Daria, 14 ani: "Este foarte frumos azi afară și mi se pare un loc relaxant și liniștit pentru a ne plimba. Odată ce a venit primăvara, devine mai cald și ne putem bucura mai mult. Ar fi frumos să păstrăm faleza aşa cum e. Ar trebui să pună niște semne ca să amintească lumii să păstreze curățenia."

Tița, 67 de ani: "Am ieșit ca să fac mișcare, e bine pentru sănătate. Starea de spirit se îmbunătățește odată cu venirea primăverii. Într-adevăr, arată bine, s-a făcut ceva. Avem cu ce să ne lăudăm. Faleza e un loc bun pentru promenadă."

Mihaela, 41 de ani: "Am ieșit pentru că e frumoasă vremea. Am făcut și câteva poze. Mă bucur de natură, mă încarc cu energie pozitivă de la soare. Faleza este frumoasă, doar copacii să mai înverzească."

Adrian, 22 de ani: "E o zi însorită de martie. Faleza e un loc perfect pentru a te plimba. Lumea este tot mai veselă de când s-a încălzit vremea, iar asta se transmite. Faleza este minunată, doar că denivelările ei îi afectează pe bicicliști."

Citit 961 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2023 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.