Ce să faci și ce să eviți în zilele de Paște

Ce să faci și ce să eviți în zilele de Paște
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Paștele este o sărbătoare cu semnificație religioasă profundă, pe care o petrecem alături de familie și de persoanele dragi din viața noastră.

Dacă suntem familiarizați cu aspectele care țin de credință și de pregătirea bucatelor, există însă tradiții și superstiții despre Paște pe care sigur nu le cunoaștem cu toții.

Cei care merg la slujbă și stau până dimineață, sunt sfătuiți să își pună câte un ban în buzunar pentru că se spune că va aduce belșug și prosperitate. Acel ban trebuie pus apoi în portofel și să nu fie cheltuit, pentru a aduce noroc tot anul.

Se spune că în ziua de Paşte nu este bine să dormi pentru că în restul anului vei fi somnoros, iar ziua de Paşte trebuie petrecută cât mai activ.

Lumânarea de Înviere trebuie păstrată în casă pentru momentele când sunt afară ploi torenţiale şi vijelii. Când e ceartă în casă, se aprinde acea lumânare şi la fel când se îmbolnăvește cineva.

Se spune că dacă păstrezi un ou roşu 40 de zile după Paşte şi nu se strică, vei avea noroc tot anul. În ziua de Paşte nu se mănâncă oul cu sare pentru că se spune că transpiri tot anul.

Citit 1077 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2023 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.