Prilej de bucurie pentru copiii de la Asociația „Sf. Vasile cel Mare”

Prilej de bucurie pentru copiii de la Asociația „Sf. Vasile cel Mare”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Chiar dacă, în această perioadă, profesorii au anulat toate activitățile, atât didactice, cât și extracurriculare, de 1 Iunie s-au reîntâlnit cu elevii pentru a serba Ziua Copilului.

Angajații Asociației Filantropice Creștin Ortodoxe "Sf. Vasile cel Mare" Galați au organizat, alături de cadre didactice de la mai multe școli din oraș, activități educativ-distractive pentru copii. Au fost pregătite ateliere de creație, în care vizitatorii și-au testat abilitățile și au întreținut atmosfera cu baloane de săpun și muzică pentru copii.

Refrenul celebrei melodii "O lume minunată" le-a făcut intrarea micuților în curtea asociației filantropice. Copiii au fost întâmpinați cu baloane și cu suc. "Este o atmosferă de poveste aici. Inițial, nu voiam să vin, pentru că m-am dezobișnuit să mă trezesc dimineața și să am responsabilități. Mă bucur că tata m-a adus totuși. Aș fi regretat dacă nu veneam", ne-a spus o fetiță care nu contenea să fie uimită de "minunile" din jurul ei.

Copiii, asistați de învățătoare și de personalul asociației, erau conduși, rând pe rând, la fiecare atelier de creație, amplasat special pentru ei pe aleea din curtea unității. Micuții au pictat, au modelat și și-au exersat abilitățile creative de cusut.

În mijlocul celor mici s-a aflat permanent preotul Cristian Podașcă, președintele executiv al Asociației Filantropice Creștin Ortodoxe "Sf. Vasile cel Mare". Acesta ne-a vorbit despre faptul că fundația pe care o conduce oferă ajutor unor copii defavorizați din orașul și județul Galați, care ajung aici în urma unor anchete minuțioase făcute de reprezentanții Protecţiei Copilului Galați. Beneficiarii primesc la fundație alimente, haine şi rechizite, dar şi suport moral la lecții și asistență  psihologică, majoritatea provenind din familii defavorizate şi având nevoie permanentă de consiliere.

Mai mult, asociația filantropică a devenit casă permanentă, până la finalizarea studiilor, pentru 15 copii, care sunt frați și sunt îngrijiți de măicuțele din centru. "Astăzi, la noi, este o atmosferă de poveste, în care copiii se bucură de ziua lor. Este o zi minunată în care sărbătorim copiii de toate vârstele, de la cei mai mici până la cei mai mari. Omul este un copil la diferite vârste și astăzi îi celebrăm pe cei mai mici dintre noi, de care ne ocupăm. Încercăm să le facem o bucurie copiilor din centru, prin invitația pe care am făcut-o partenerilor noștri de activități, școlile și grădinițele din zona noastră și toți cei care vin periodic și ne ajută la desfășurarea acestor activități, voluntari sau părinți. Este o zi a bucuriei, a copilăriei, a dragostei între noi, creștinii", a adăugat preotul Cristian Podașcă.

Finalul activităților dedicate Zilei Copilului a fost marcat de prezența, în mijlocul celor mari și mici, a ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Citit 945 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2023 08:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.