Pompierii militari și-au dat mâna, de ziua lor

Pompierii militari și-au dat mâna, de ziua lor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Miercuri, 13 septembrie, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "General Eremia Grigorescu" al judeţului Galați a fost sărbătoare, pentru că 13 septembrie este Ziua Națională a Pompierilor.

Cu ocazia aniversării, ISU Galaţi a organizat un ceremonial militar și religios, la care au participat reprezentanți ai administraţiei publice județene, ai instituţiilor şi serviciilor publice deconcentrate, foști comandanți ai instituției, cadre militare în activitate şi în rezervă, elevi și preșcolari, preotul militar și Înaltpreasfinția Sa, Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care le-a adresat un cuvânt de încurajare pompierilor.

Cu acest prilej, inspectorul-șef al ISU Galați, colonelul Ion Toma, a citit ordinele de înaintare în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru doi ofiţeri și șase subofițeri. De asemenea, șeful ISU Galați a înmânat diplome aniversare și plachete de onoare oficialităților și pompierilor care au participat la misiunea internațională de stingere a incendiilor din Grecia.

Cei prezenţi au putut vizita o expoziție cu materiale și tehnică de intervenție, alături de punctul de informare preventivă. În acelaşi timp, au avut posibilitatea să cunoască îndeaproape autospecialele și echipamentele cu care pompierii intervin în sprijinul populației.

Vizibil emoționat, colonelul Toma le-a vorbit militarilor despre însemnătatea meseriei de pompier și le-a transmis felicitările și aprecierile sale pentru toate misiunile dificile la care aceștia au participat de-a lungul anilor. "Sunteți profesioniști, iar devotamentul de care dați dovadă la fiecare intervenție arată că mulți dintre dumneavoastră ați înțeles că a fi pompier nu este o meserie, ci o vocație. Aniversarea de astăzi ne oferă tuturor ocazia să rememorăm tradiția istorică și deopotrivă aprecierea de care pompierii se bucură din partea cetățenilor, pentru profesionalismul și dăruirea dovedite în executarea misiunilor încredințate. Totodată, ziua de astăzi îmi oferă prilejul de a vă ura tuturor sincere felicitări, multă sănătate, putere de muncă și succes pentru îndeplinirea nobilei noastre misiuni! La mulți ani și să vă întoarceți sănătoși din fiecare misiune!", a spus inspectorul-șef Ion Toma.

Citit 1139 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Septembrie 2023 00:13

1 comentariu

  • postat de Adrian
    Vineri, 15 Septembrie 2023 21:16
    178.138.98.***
    De ce? Erau certati? De la ce s au luat?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.