Premianţii concursului de machete de la Biblioteca "V.A. Urechia"

Premianţii concursului de machete de la Biblioteca "V.A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" a organizat, sâmbătă, 16 septembrie, premierea concursului de machete "Palatul CED prin ochii tăi", care a marcat cea de-a XXX-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului. Tema din acest an a fost "Patrimoniul cultural și comunitatea locală" și a constat în realizarea unei machete a fostului sediu al Comisiei Europene a Dunării, în care astăzi funcționează Biblioteca "V.A. Urechia", clădire distinsă anul trecut cu titlul de Marcă a Patrimoniului European.

Elevii care s-au înscris în concurs au dat dovadă de creativitate, de ambiție și perseverență, reușind să realizeze machete extrem de frumoase, confecționate din materiale reciclabile în proporție de 90 la sută. Au fost acordate premii pentru locurile I, II și III, precum și un premiu special. Premiul I - produse și materiale în valoare de 1.000 lei - a fost câştigat de Iulia Gabriela Ilie, elevă a Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", Premiul II - 800 lei - i-a revenit Denisei Mihaela Mâță, de la Școala Gimnazială "Unirea" din Braniștea, iar Premiul III - 500 lei - i-a fost acordat Laurei Nicoleta Luparu, de la Școala Gimnazială "Unirea" din Braniștea. Premiul special al juriului i-a fost acordat lui Octavian Măstăcan, de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin".

Premiile au fost oferite de Consiliul Județean Galați, Centrul Europe Direct, Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" și Ion Teodorescu.

Machetele premiate pot fi admirate la parterul sediului Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", din strada Mihai Bravu nr. 16.

Citit 713 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.