Controale la trecerile la nivel cu calea ferată

Controale la trecerile la nivel cu calea ferată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polițiștii de la Transporturi au desfăşurat, pe 11 octombrie, o acţiune pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pe teritoriul întregii ţări.

În timpul acţiunii, polițiștii din Covasna au depistat un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din municipiul Galați, care nu a respectat semnalele acustice și luminoase amplasate la trecerea la nivel cu calea ferată aflate în funcțiune. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul nu avea nici poliță de asigurare RCA valabilă. Gălăţeanul a fost sancționat contravențional și s-au dispus măsurile complementare de reținere a permisului, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii din Tecuci au depistat în flagrant, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Barcea, pe DJ 252, un bărbat din Galaţi, în vârstă de 71 de ani, care conducea un moped fără a deține permis de conducere. Mopedistului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

În cadrul acțiunii, s-au desfășurat activități în zona a 247 de treceri la nivel cu calea ferată, au fost verificate 1.357 de vehicule, fiind aplicate 670 de sancțiuni contravenționale. Au fost constatate şapte infracțiuni, fiind reținute 37 de permise, retrase 27 de certificate de înmatriculare și 9 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Citit 860 ori Ultima modificare Duminică, 15 Octombrie 2023 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.