Cetățenia de onoare a Galațiului pentru un erou al faptelor bune
Foto: Arhiva VL

Cetățenia de onoare a Galațiului pentru un erou al faptelor bune
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

„Jandarmul Cristian Onofrei își onorează uniforma, colegii, familia și instituția pe care o reprezintă – Jandarmeria Română – prin valorile promovate și prin contribuția adusă comunității, fiind implicat în numeroase cauze umanitare”, se arată în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre care a ajuns pe masa aleșilor locali. Inițiat de grupul USR din Consiliul Local, proiectul propune acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Galați lui Cristian Onofrei, un erou al faptelor bune.

Acordarea celei mai înalte distincții a orașului – Cetățenia de onoare – pentru activitate sportivă și, deopotrivă, caritabilă constituie o premieră, dar și un act de normalitate și de recunoaștere a meritelor unui gălățean cu adevărat implicat. Este vorba despre Cristian Onofrei, plutonier adjutant în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, al Jandarmeriei Române și face parte din această instituție din anul 2006.

„Din luna mai a anului 2014, a început să organizeze o serie de evenimente sportive cu caracter caritabil menite strângerii de fonduri pentru susținerea unor intervenții chirurgicale sau tratamente costisitoare pentru diferite persoane care au avut urgent nevoie de sprijin, majoritatea fiind copii. Cu adevărat «erou al faptelor bune» așa cum pe bună dreptate este supranumit domnul Onofrei Cristian a organizat 100 de evenimente caritabile și sportive cum ar fi: «Alergăm pentru Luca», «Sprijin pentru Andreea», «Sprijin pentru Eric Florin», «Împreună pentru Veronica», «Alături de Kaplan», «Galațiul aleargă pentru Alessia Ioana»”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Documentul amintește că, în 2016, lui Cristian Onofrei i s-a acordat de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române insigna onorifică „Jandarmul de onoare al anului” pentru implicarea activă și eficientă în executarea misiunilor specifice.

„Însă, jandarmul Onofrei este unul care iese din tipare, el fiind cel care vrea să salveze vieți prin acțiuni caritabile pe care le îmbină cu sportul, aducând lângă el oameni dornici să ajute atât din urbea noastră, cât și din alte colturi ale țării, precum și din Republica Moldova. Caracter nobil, implicat în viața comunității gălățene, contribuie semnificativ la promovarea municipiului Galați atât în țara noastră, cât și în Republica Moldova”, afirmă autoritățile.

Mai rămâne doar ca proiectul de hotărâre inițiat de consilierii locali USR Daniel Zinica, Flavia Luca-Susnoschi, Cristian Chitaru, Daniela-Ancuţa Șarpe să fie supus la vot.

Citit 5475 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 20:42

7 comentarii

  • postat de lucian
    Luni, 23 Octombrie 2023 13:27
    92.223.167.***
    Am citit din greseala comentariile. Multe comentarii scrise de analfabeti certati cu bunele maniere. Majoritatea comenteaza fara sa citesca articolului, doar titlul sau comentariile. Unde este scris ca domnul jandarm alearga? La tot mai multe domnule Cristian Onofrei.
    3
    11
  • postat de gina_neptun
    Luni, 23 Octombrie 2023 10:21
    91.216.52.***
    Faceti cetatean de onoare un simplu alergator din oras pentru merite sportive (care-s alea?), insa Primaria cand are de gand sa construiasca un stadion sau macar o pista de alergare?
    Sunt multe persoane in Galati ce fac actiuni caritabile, insa nu doresc expunere in media.....
    7
    15
  • postat de Adrian
    Luni, 23 Octombrie 2023 09:38
    86.124.202.***
    Natie mai proasta ca romanul nu cred ca este, eu lucrez la privat si el munceste la stat, sa arunc acum cu pietre in el?

    Aveti idee cate vieti a salvat prin actiunile lui umanitare?

    Normal ca nu dar avem acces la internet si latram la luna.

    La multi de alde voi v-as taia accesul la internet
    8
    22
  • postat de La jandarmerie tai frunze la câini
    Luni, 23 Octombrie 2023 08:12
    37.162.114.***
    Omul muncește la stat, are timp și e foarte bine platit cu numeroase beneficii. Sa-l fi văzut dacă lucra la privat ce erou ar fi fost.
    11
    18
  • postat de JOHN
    Luni, 23 Octombrie 2023 07:44
    86.124.202.***
    Pentru Nicușor,e josnic să folosești cuvintele propriului caracter!Dar să revin la ale noastre ,referitor la USR prin alte inițiative nu se pot face cunoscuți acești mincinoși și hoți exemplu Cioloș,Barna,Drulă,a era să-l uit pe HOȚUL de Vlad Voiculescu(sănătate) numai inepții debitați!!
    15
    8
  • postat de Caritabilul
    Luni, 23 Octombrie 2023 05:47
    51.179.43.***
    Singura pată a omului este că are cea mai rușinoasă meserie din lume.Lucrează la o instituție de cea mai joasă speță și care provine din fosta securitate.Acolo se taie frunze la câini pe salarii speciale mari de asta are timp de acțiuni.Dacă lucra la privat își lua al 2-lea job ca nu avea bani de fa
    14
    20
  • postat de Nicusor
    Luni, 23 Octombrie 2023 00:35
    5.13.158.***
    Cand altii faceau actiuni umanitare fara numar ,erau urati acum na ,nu zic ca nu merita dar ati uitat pana si voi viata libera ,pe dracu sa va ia ,cine e promotorul acestor actiuni ,jegurilor
    29
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.