Două trofee pentru judeţul Galaţi, la "Vedeta familiei"

Două trofee pentru judeţul Galaţi, la "Vedeta familiei"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sasha Damian, de 10 ani, din Galaţi, şi Elisa Arion, în vârstă de nouă ani, din Tecuci, au cucerit, fiecare, trofeul „Vedeta familiei”, în ediţia de sâmbătă, 4 noiembrie 2023, a emisiunii TVR 1. Juriul, format din Elena Gheorghe, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Radu Ştefan Bănică, a considerat că un singur trofeu ar fi prea puţin pentru a fi acordat, având în vedere momentele artistice oferite de cele două concurente. Aşa că ambele au fost desemnate câştigătoarele emisiunii.

Concurenți talentați și probe captivante, un juriu obiectiv şi plin de sfaturi utile, doi prezentatori carismatici şi empatici, aceasta este reţeta celui de-al treilea sezon al emisiunii „Vedeta familiei”, difuzată sâmbătă, de la ora 12,30, la TVR 1. Două dintre protagonistele ediţiei de sâmbătă, 4 noiembrie, au venit din judeţul nostru: Sasha Damian – din oraşul Galaţi şi Elisa Arion – din oraşul Tecuci.

„Argint viu”, după cum o numeşte profesoara ei de canto, Monica Măciuceanu, Sasha Damian, în vârstă de 10 ani, visează să devină artistă. Este ritmică şi muzicală, veselă şi plină de energie. La prima probă a emisiunii a interpretat alături de tatăl şi de frăţiorul ei „Pisica neagră”. La a doua probă, a dovedit că poate să cânte şi să danseze în acelaşi timp, fără să-şi piardă nici suflul, nici ritmul: „Want U Back”. Iar cea de-a treia piesă, inspirată din folclor, „Foaie verde, foaie deasă” a făcut-o pe Elena Gheorghe de la masa juriului să înveţe un nou sinonim pentru veselie – Sasha Damian.

Pregătită de profesorul Dragoş Gheorghiu, tecuceanca Elisa Arion adoră să fie pe scenă. Încă de la vârsta de trei ani şi jumătate inventa cântecele, iar acum, la cei nouă ani ai săi, vrea să-şi compună propriile melodii. Sensibilă şi nonconformistă, cu o delicateţe aparte, Elisa a reuşit să-şi învingă starea de rău cu care se confrunta şi care le-a dat emoţii şi părinţilor ei şi realizatorilor emisiunii. Radu Bănică i-a remarcat imediat timbrul muzical interesant pe care Elisa l-a pus în valoare în cele trei probe ale emisiunii. A cântat „Mamma Maria” alături de verişoara ei şi de trupa de dans „Elioans Art” din Tecuci. Apoi a interpretat piesa „Speechless”, iar la final, cântecul popular „M-aş duce şi eu la joc”.

A fost bătălie la masa juriului, după cum au dezvăluit realizatori emisiunii. Aşa că, membrii juriului au decis să apeleze la singura excepţie pe sezon care le permite să acorde două trofee în loc de unul. La egalitate după notele juriului, Sasha şi Elisa au fost desemnate câştigătoarele ediţiei „Vedeta familiei”.

Citit 2317 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.