Avertismente și amenzi ale inspectorilor de muncă pentru saloanele de înfrumusețare

Avertismente și amenzi ale inspectorilor de muncă pentru saloanele de înfrumusețare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La jumătatea lunii ianuarie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au efectuat verificări, în cadrul unei campanii naționale, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii cu saloane de coafură și pentru alte activități de înfrumusețare și de întreținere corporală.

Astfel, în perioada 17-20 ianuarie 2024, inspectorii de muncă gălățeni au efectuat 57 de controale și au aplicat șase sancțiuni contravenționale, din care patru avertismente și două amenzi în valoare totală de 10.000 lei, pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă.

Una dintre nereguli a constat în transmiterea cu întârziere în Revisal, după expirarea termenului legal, a datelor cu elementele contractului individual de muncă, pentru care există dovada executării acestuia, respectiv prestarea muncii și plata salariului. Datele se transmit cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu angajatorul în baza unui contract individual de muncă, precizează ITM Galați.

O altă neconformitate constatată a fost netransmiterea în registrul general de evidență a salariaților a modificărilor aduse datelor prevăzute în contractul individual de muncă în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării.

Pentru nerespectarea prevederilor legale și a neconformităților constatate, inspectorii de muncă au dispus 16 măsuri pentru remedierea acestora, cu termen concret de realizare, potrivit ITM Galați.

Citit 1230 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.