Strângere de fonduri pentru copiii din satele Galaţiului

Strângere de fonduri pentru copiii din satele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fundația ”Inimă de Copil” participă și anul acesta la una dintre cele mai inedite campanii de strângere de fonduri din țară, Swimathon București. La fel ca la precedentele ediții, vor promova unul dintre cele mai importante proiecte ale Fundației, Un sat, un copil, sloganul din acest an fiind "Învăț pentru viitorul meu!".

Silviu este un copil de 10 pe linie dintr-un sat sărac din estul României. Are 14 ani și își dorește mult să poată deveni medic, deși visul de a face liceul și apoi facultatea în oraș este ceva aproape imposibil. De câțiva ani tatăl este bolnav și doar mama lucrează ca vânzătoare la un chioșc. Și mai sunt și cele două surori ale lui mai mici de întreținut. În niciun caz nu-i vor putea plăti băiatului cazare, masă, rechizite și tot ce ar avea nevoie pentru a-și continua studiile. La fel ca Silviu sunt majoritatea copiilor și tinerilor pe care Fundația ”Inimă de copil” ii sprijină prin proiectul „Un sat, un copil” cu burse și rechizite.

”Un sat, un copil” este un proiect care împlinește zece ani în 2024. Din 2014, anual s-au oferit 40-56 de burse speciale pentru copiii cu rezultate deosebite la învățătură care provin din familii cu posibilități materiale reduse, din peste 25 de sate, pentru a-i încuraja să-şi continue studiile. 

”Inimă de Copil” îşi propune să strângă o parte din fondurile pentru a continua programul de burse și a susține visurile acelor copii și tineri. Anul trecut au strâns aproape 35.000 de lei, care i-au ajutat să susțină o parte dintre burse, care sunt de 600 de lei pe lună pentru un copil/tânăr, în a doua jumătate a anului 2023. În acest moment, 31 de elevi, liceeni și studenți cu vârste între 14-23 ani sunt în program, ”Inimă de Copil” dorind să crească acest număr. 

”Swimathon București - Împreună facem valuri de bine” este cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România.  Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentul din 2013. În unsprezece ediții, a susținut 258 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.800 de oameni și pentru care s-au strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.

Potrivit Annei Burtea, președintele Fundației ”Inimă de Copil”, „sărăcia la sat este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane", familiile de aici având nevoie de sprijin pentru susţinerea completării educaţiei copiilor lor, iar Swimathon Bucureşti "nu este doar o ocazie de a strânge fonduri, ci și de a construi legături durabile și de a comunica eficient mesajul nostru".

Citit 1472 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2024 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.