Problema câinilor fără stăpân, rezolvată la Drăgușeni

Problema câinilor fără stăpân, rezolvată la Drăgușeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La Drăgușeni s-a semnat pe 21 martie un contract anual de ecarisaj pentru adunarea de pe străzi a câinilor fără stăpân, care au un potențial ridicat de periculozitate pentru cetățenii comunei. Asociația "Sprijină câinii" din Vaslui va administra, timp de un an, contra sumei de 85.000 de lei, servicii veterinare de microcipare a animalelor fără stăpân și de cazare și hrănire în padocurile proprii timp de 14 zile. În cazul în care iubitorii de animale nu se prezintă pentru adopție, câinii vor primi "sprijin" de la firma vasluiană prin eutanasiere.

"Cât capturează, atât plătim. Dacă apar din nou, solicităm din nou ecarisaj. Timp de un an, ei vin la cerere, plata se face de la bugetul local, iar costurile se ridică la 1.000 lei pe fiecare animal care va fi deparazitat şi microcipat", ne-a declarat referentul pentru achiziții al primăriei, Estera Mihai. Câinii adoptați nu pot fi reabandonați, firma practicând o taxă de recuperare a acestora de către proprietari.

Citit 1363 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:12

1 comentariu

  • postat de marusia oanea
    Vineri, 19 Aprilie 2024 18:44
    92.114.38.***
    sunteti inumani si vă bateti joc de cetatenii dvoastră! stiti că risipiti banul public si puteti steriliza si microcipa cainii cu stapan( conf. hg 1059 ,art 41) la sume de 100-(mascul/150lei( femela) per caine. dar vă place să risipiti banul public,să fiti inumani,si să asteptati să se fete !
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro