O nouă campanie a inspectorilor de muncă gălățeni

O nouă campanie a inspectorilor de muncă gălățeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În a doua jumătate a lunii martie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au desfășurat, în cadrul unei campanii naționale, acțiuni de control la angajatorii din domeniile "Fabricarea altor produse din minerale nemetalice" și "Comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcție și echipamentelor sanitare".

Au fost efectuate 44 de controale și s-au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, din care 36 de avertismente și cinci amenzi (două în domeniul relațiilor de muncă și trei în domeniul securității și sănătății în muncă), în valoare totală de 33.800 de lei.

Printre deficiențele frecvent constatate s-au numărat primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și nepăstrarea la locul de muncă a copiilor contractelor individuale pentru salariații care prestau activitate în acel loc. Unii angajatori nu țineau evidența orelor de muncă prestate zilnic de către salariați sau nu consemnau orele de început și de sfârșit ale programului de lucru. De asemenea, unele echipamente de lucru nu îndeplineau toate cerințele de securitate și sănătate în muncă sau aveau instrucțiuni proprii incomplete. Inspectorii de muncă au mai constatat lipsa evaluării riscurilor la expunerea lucrătorilor la silicea cristalină, precum și lipsa notificărilor privind substanțele chimice nocive.

Inspectorii de muncă au dispus 48 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate, cu termene concrete de realizare.

Citit 856 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.