Momente inedite la cotidianul "Viaţa liberă" Galaţi

Momente inedite la cotidianul "Viaţa liberă" Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În "Săptămâna verde", noi - elevii clasei a VIII-a C - şi elevii clasei a III-a A, însoţiţi de prof. Gabriela Ciobanu şi de doamnele directoare ale Şcolii Gimnaziale "Dan Barbilian", prof. înv. primar Florentina Cristina Epure şi prof. Violeta Măzăroaie, am fost primiţi în sediul redacţiei "Viaţa liberă" de către realizatorii publicaţiei, care ne-au făcut cunoscute câteva dintre secretele meseriei lor. După programul artistic pe care l-am prezentat şi care a constat în câteva cântece şi poezii, doamna redactor Raluca Ichim ne-a explicat cum ia naştere o ştire şi care este drumul acesteia până ajunge în paginile cotidianului. Am aflat astfel că o ştire trebuie selectată cu atenţie, informaţia trebuie verificată din mai multe surse şi că este necesară ca aceasta să fie de importanţă deosebită pentru cititori. De asemenea, o bună cunoaştere a limbii române este esenţială atunci când se redactează articolul.

Pentru cei care doresc să calce pe urmele redactorilor de la "Viaţa liberă", echipa de redacţie oferă posibilitatea de a obţine experienţă prin participarea, în calitate de colaborator, la realizarea publicaţiei.

Experienţa noastră a fost una inedită şi din perspectiva faptului că ni s-a oferit ocazia să realizăm propriul nostru articol, acesta de faţă, prin care să redăm impresiile şi emoţiile legate de ceea ce am descoperit. Sperăm ca pe viitor să revenim în redacţia cotidianului, unii dintre noi, poate, în ipostaza de colaboratori la această publicaţie recunoscută şi le mulţumim gazdelor noastre pentru timpul acordat şi pentru răbdarea de care au dat dovadă atunci când ne-au îndrumat să realizăm articolul de faţă.

Elevii clasei a VIII-a C de la Şcoala "Dan Barbilian"

Citit 898 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 11:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro