Cățeii, vedete şi pe covorul roşu la Cannes

Cățeii, vedete şi pe covorul roşu la Cannes
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Câinii-actori au împărţit şi anul acesta lumina reflectoarelor cu celebritățile la Festivalul de Film de la Cannes. Pentru ei, a fost creat și un premiu special: Palm Dog, care recunoaşte, chiar şi neoficial, cel mai bun câine din show-biz. Anul trecut, premiul pentru cea mai bună interpretare canină a ajuns la Messi, cățelul din "Anatomia unei prăbușiri". Messi a dat startul prezențelor canine pe covorul roșu. A fost urmat de Felicity, un Samoyed cu o poveste de film. A fost salvat de stăpâna sa de la comerțul de carne din China...

Anul acesta, vedetele incontestabile au fost Kodi şi Xin

Comedia elvețiană „Dog on Trial” a avut premiera în secțiunea ”Un Certain Regard”, în regia și cu Laetitia Dosch în rol principal. Bazat pe un caz real, filmul în limba franceză spune povestea unui avocat al apărării care îl ia pe Cosmos, un câine agresiv care se confruntă cu acțiuni legale, drept client. Câinele titular este interpretat de Kodi, despre care Dosch spune că este cu adevărat vedeta filmului. Pentru ea a fost important să aibă Kodi - un câine senior fără stăpân - numele lui în genericul și afișul filmului și să fie alături de ea la Cannes.

O comedie-dramă cu o perspectivă feministă, „Dog on Trial” este despre exploatare, spune Dosch - și ea are o teorie neobișnuită cu privire la ceea ce au în comun femeile și câinii. „Câinii provin din lupi și sculptăm la ei de 40.000 de ani pentru a deveni prietenii noștri perfecți, plini de dragoste”, explică ea, într-un interviu. „Îi castrăm, astfel încât să poată fi pașnici tot timpul, așa că îi manipulăm pentru a se potrivi și pentru a fi exact ceea ce avem nevoie. Deci, dacă înlocuiesc cuvântul „câine” cu „femei” și spun aceeași propoziție, are și atunci sens”, a declarat Laetitia Dosch.

O altă dramă centrată pe câini, „Gou Zhen” (“Black Dog”), a regizorului chinez Guan Hu, îi are drept costaruri pe actorul taiwanez Eddie Peng, care îl interpretează pe Lang, însărcinat cu îndepărtarea câinilor fără stăpân din orașul său natal, la ordinul guvernului, înainte de Jocurile Olimpice, şi pe Xin, o femelă mix de Jack Russell cu ogar, de care actorul s-a ataşat atât de mult, încât a adoptat-o ​​după ce filmările s-au terminat și spune că i-a schimbat perspectiva asupra vieții. "Câinilor nu le pasă cine ești, dacă ești faimos sau nu, cât câștigi. Vii acasă, îi găsești dormind și dintr-o dată sar de bucurie, de parcă ar fi cel mai fericit moment din viața lor. Cred că toți avem de învățat ceva din asta", a spus Peng.

Premiul Palm Dog i-a revenit, la ceremonia din 24 mai, lui Kodi, vedeta filmului "Dog on trial", în timp ce Xin a primit Marele Premiu al Juriului la această categorie.

Citit 678 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2024 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.