„Argylle”, comedia de spionaj desființată de critici

„Argylle”, comedia de spionaj desființată de critici
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cineastul britanic Matthew Vaughn spune că „Argylle”, filmul său de spionaj cu un buget uriaș, nu este atât de prost pe cât consideră criticii și că recenziile atât de negative l-au luat prin surprindere, relatează Variety, citată de HotNews.

Lansat în cinematografe la începutul lunii februarie, ”Argylle” a debutat pe prima poziție la box office, însă cu încasări dezamăgitoare de doar 18 milioane de dolari, față de un buget de producție de 200 de milioane. Încasările nu s-au redresat pe parcurs, lungmetrajul reușind până în prezent să obțină venituri de doar 96,1 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit site-ului de specialitate boxofficemojo.com. Având în vedere și bugetul de promovare al filmului, „Argylle” ar fi avut probabil nevoie de vânzări de bilete de 400-500 de milioane de dolari pentru a fi un succes financiar.

Dezamăgirea a fost cu atât mai mare încât comedia de spionaj îl are în rolul principal pe Henry Cavill, despre care s-a zvonit timp de ani de zile că ar putea fi următorul James Bond, și distribuția a inclus nume ca Bryan Cranston, Samuel L. Jackson, Catherine O'Hara, Bryce Dallas Howard, Ariana DeBose, Sam Rockwell, John Cena sau Sofia Boutella, protagonista lungmetrajului Rebel Moon, „filmul de Crăciun” al Netflix pentru anul trecut. Nici alegerea lui Matthew Vaughn pentru a regiza filmul nu a fost una întâmplătoare, el fiind numele din spatele popularelor filme de spionaj ale francizei „Kingsman”.

În aceste condiții, divizia cinematografică a Apple, care a produs filmul, a pus la dispoziție pentru „Argylle” un buget de producție major, de 200 de milioane de dolari, el fiind unul dintre cele mai scumpe filme produse în ultimii doi ani. Spre comparație, „Barbie”, „Oppenheimer” și „Dune: Part Two”, unele dintre cele mai mari lungmetraje „blockbuster” din ultimul timp, au avut bugete de producție de 145, 100, respectiv, 190 milioane de dolari.

Cele trei filme „Kingsman” regizate de Vaughn au beneficiat fiecare de un buget de producție de aproximativ 100 de milioane de dolari. Iar, urmând exemplul „Kingsman”, Apple intenționa ca „Argylle” să stea la baza unei francize cinematografice de filme de spionaj. Planurile par să fi căzut acum în condițiile în care lungmetrajul lui Vaughn a fost o „petardă” majoră la box office, scrie sursa citată.

”Argylle” nu a dezamăgit doar ca încasări, ci a fost și eviscerat de criticii de film: o rată a aprobării de doar 33% pe agregatorul de recenzii Rotten Tomatoes și o notă medie de 5,7 / 10 din peste 70.000 de recenzii pe IMDb.

„La naiba, da”, a răspuns Vaughn după ce a fost întrebat în timpul unui interviu acordat revistei Empire dacă a fost dezamăgit să citească recenziile pentru ”Argylle”, unele dintre cele mai proaste din cariera sa. „Este un film distractiv, care te face să te simți bine, am crezut că a fost distractiv, un film «feel-good». Nu am făcut [o capodoperă precum] «Citizen Kane», dar, la naiba, apoi au apărut recenziile și m-am gândit «Ce am făcut să îi jignesc pe oamenii aceștia?» Au fost necruțătoare”, a mai spus Vaughn.

Citit 1011 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2024 04:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.