Grădina Publică a fost închisă pentru modernizare până în mai 2013
Foto: Foto: Sorin Pană

Grădina Publică a fost închisă pentru modernizare până în mai 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grădina Publică şi-a închis porţile, iar un anunţ mare avertizează eventualii plimbăreţi: „Accesul interzis persoanelor neautorizate”. Cel mai mare parc al oraşului a devenit „şantier în lucru”. Grădina Publică va fi modernizată şi reabilitată în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 10,5 milioane de lei din care contribuţia Uniunii Europene se ridică la peste 6,8 milioane, Guvernul României a pus şi el 1,4 milioane de lei, iar Primăria 2,2 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de către firma Pallegrini SRL şi trebuie să se încheie în mai 2013.

Vă reamintim că proiectul iniţial de modernizare a Grădinii Publice a fost modificat cu ajutorul unui peisagist francez. Specialistul străin a vizitat grădina şi a descoperit că o serie de elemente, cum ar fi gardul, sunt originale şi datează de la 1846, când, prin grija pârcălabului Iorga Ghica, bun prieten al domnitorului Mihail Sturdza, s-a înfiinţat Grădina Publică. Aceste veritabile bijuterii ale vremurilor de odinioară ar fi riscat să dispară, din ignoranţă, fiind înlocuite cu unele noi. În primăvara viitoare, când parcul va trebui să fie gata, el va avea o vegetaţie refăcută şi îmbogăţită, taluzul va fi consolidat, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, dar şi două parcări cu 74 de locuri.

Două ansambluri de joacă din plastic, o saltea elastică de sărit, patru ansambluri de plastic cu leagăne, patru măsuţe cu scaune le vor sta la dispoziţie celor mici, iar bunicii îşi vor recăpăta mesele de şah. Pentru amatorii de sport sunt promise piste pentru biciclete şi o platformă pentru skateboard.

Citit 5598 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.