Planuri urbane pentru 2012 - Sistem de parcare prin SMS

Planuri urbane pentru 2012 - Sistem de parcare prin SMS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă zece parcometre în Galaţi şi introducerea unui sistem de parcare prin SMS, acestea sunt planurile directorului SC Gospodărire Urbană SRL  Eduard Grosu, pentru anul 2012. Deocamdată societatea se străduieşte să instaleze cele zece parcometre pe care le-a promis până la finele acestui an. Directorul Grosu spune că şapte aparate sunt deja montate: patru în Ţiglina I, unu la Modern, unul la Biserica Catolică şi unul la Banca Transilvania vizavi de Finanţe. Următorul parcometru ar putea fi pus fie pe Saturn, pentru parcare în lungimea trotuarului, fie în zona Romarta, după Hotel Dunărea. Celelalte două parcometre sunt planificate vizavi de Spitalul Judeţean, dacă societatea va fi sprijinită de Primărie pentru a-şi acoperi cheltuiala cu mărirea numărului de locuri de parcare.

Fără parcatori
Cu zece parcometre, fiecare în valoare de aproximativ 3.000 de euro, Eduard Grosu susţine că activitatea la capitolul parcări a intrat pe făgaşul normal. Motivul? Nu a fost niciodată încântat de activitatea parcatorilor, ba din contră: „Din parcometre se scot mai mulţi bani pe mai puţine locuri de parcare. Aveam un cui în talpă cu parcatorii nu am aveam posibilitatea să-i înlocuiesc. În prezent sunt pornit să elimin parcatorii. La trei maşini îşi mai «băgau» una în buzunar, am făcut tot felul de verificări, am şi două dosare penale la doi dintre parcatori. Eliminarea lor din schema de personal nu va fi dificilă pentru că pe unii i-am redistribuit în echipele de blocare a roţilor maşinilor parcate fără taxă, alţi sunt cu contract de comision, şi mulţi sunt pensionari. Este vorba, în total de 10-15 salariaţi”, ne-a declarat Eduard Grosu.

„Ţi-am trimis un SMS...”
Potrivit directorului, societatea are 4.000 de locuri de parcare în gestiune, din care exploatează cu plată 1.200. Este conştient că nu poate umple oraşul cu parcometre, dar nici parcatorii nu sunt o soluţie. „Parcometrele se pun în zonele cu locuri de parcare compacte. Pentru a gestiona, de exemplu, locurile de parcare de la Spitalul Judeţean până la ieşirea spre Tecuci, singura variantă ar fi sistemul de parcare prin SMS. Când intru în parcare, trimit un SMS cu numărul maşinii şi parcarea la un număr afişat peste tot. Costul SMS îmi asigură parcarea şi comisionul pentru o anumită perioadă de timp. Odată intrată în sistem, maşina poate fi verificată cu ajutorul unui dispozitiv. Negocierile s-au oprit pentru că nu-mi convenea preţul. Trebuia să acoperim costul dispozitivelor de verificare – 1000 de euro bucata şi ne trebuia cinci asemenea aparate. Dar vom relua discuţia pentru că sistemul funcţionează în alte zone. În plus, aplicaţia îmi permite să ştiu câte maşini sunt parcate într-o zonă”, ne-a declarat Eduard Grosu.

Citit 2135 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2011 09:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.