Cariera profesională, încotro? Liceele militare caută aspiranţi

Cariera profesională, încotro? Liceele militare caută aspiranţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii care termină în vară clasa a VIII-a se pot îndrepta către învăţământul militar de carieră şi în anul de studiu 2013-2014. Biroul de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi ne informează că, în ţară, sunt trei licee care îşi vor deschide larg porţile, anume: Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” de la Breaza, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” de la Câmpulung Moldovenesc. „Fiecare dintre aceste instituţii de învăţământ mediu are câte 120 de locuri pentru următorul an de învăţământ. 20 de locuri sunt rezervate fetelor, iar 100 băieţilor. Toate cele trei instituţii au ca profil matematică-informatică şi patru ani durata de studiu”, ne-a spus colonelul Sorin Traian, comandantul CMJ Galaţi.

Elevii care doresc să depună dosarele trebuie să fie înmatriculaţi în clasa a VIII-a şi, fireşte, să promoveze examenul de la sfârşitul actualului an de învăţământ. Între principalele condiţii, mai reţinem obligativitatea cetăţeniei române şi domiciliul stabil în ţară. De asemenea, solicitantul trebuie să aibă un comportament decent în familie şi comunitate şi să nu depăşească vârsta de 16 ani la data începerii viitorului an şcolar. În plus, sănătatea aspiranţilor la o carieră militară trebuie să fie foarte bună, pentru a putea primi calificativul de „apt medical” de la Comisia Medicală de Expertiză.

Prima probă a examenului constă în testele psihologice şi sportive, care sunt eliminatorii. Informaţii suplimentare puteţi lua de la sediul BIR Galaţi din strada Cerealelor nr. 2 sau la telefon 0236/497031.

Citit 4649 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.