Bunici pentru copiii defavorizaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii defavorizaţi, pentru care Centrul de Zi „Împreună” reprezintă şansa de a accede la o viaţă normală, vor avea ocazia să descopere ce minunat este să ai bunici.

Fundaţia „Împreună” din Galaţi a lansat proiectul „Împreună spre viitor”, finanţat de Fundaţia Principesa Margareta a României şi Fundaţia Lord Michelham of Hellinghly, prin Programul „Fondul Special pentru Bătrâni”, proiect care îşi propune crearea unui club între generaţii.

Grupul ţintă este format din zece pensionari care au încă energie, vitalitate, disponibilitate şi care mai au multe de oferit comunităţii din care fac parte, copii defavorizaţi care frecventează Centrul de zi „Împreună” şi voluntarii – elevi ai Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” din Galaţi.

Prin crearea clubului pensionarii vor avea posibilitatea să se implice activ în viaţa copiilor proveniţi din familii defavorizate, desfăşurând împreună cu aceştia activităţi educaţionale, creative, artistice şi recreative, devenind modele pentru ei. Graţie acestor bunici, copiii îşi vor schimba atitudinea faţă de vârstnici, apreciindu-i la adevărata lor valoare.

Fundaţia „Împreună” speră să transforme aceste întâlniri în tradiţie, formând o punte de comunicare între generaţii.

Citit 716 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.