CUM este încurajat mersul pe BICICLETĂ într-un oraş românesc
Foto: Sursa foto: mpinteractiv.ro

CUM este încurajat mersul pe BICICLETĂ într-un oraş românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bani pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta şi reduceri la nota de plată, achitată la restaurant. Astfel sunt încurajaţi sibienii să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare, în locul autovehiculelor.

De exemplu, conducerea unui restaurant din Sibiu a hotărât să acorde o reducere de zece la sută din nota de plată a fiecărui client care vine cu bicicleta, a relatat turnulsfatului.ro.

Şi reprezentanţii Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu încurajează acest mijloc de deplasare. În ultimii trei ani, angajaţilor instituţiei de cult li se ”decontează” mersul pe bicicletă. Ei au primit biciclete dotate cu kilometraj, iar zilnic întocmesc o foaie de parcurs, în care notează numărul de kilometri parcurşi. La finalul lunii, pentru fiecare kilometru parcurs, primesc câte 60 de bani.

Ceva mai mult pe kilometru oferă compania Continental Automotive Systems, ai cărei angajaţi primesc câte 1 leu pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta, în drumul spre sau de la serviciu. Banii astfel strânşi sunt apoi donaţi în scopuri caritabile.

CITEŞTE ŞI: PISTELE pentru BICICLIŞTI sunt doar de formă, într-o INIŢIATIVĂ fără cap şi fără coadă

Citit 1098 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.