PROGNOZĂ METEO/ Cum va fi VREMEA până la sfârşitul lunii august
Foto: Foto: Monica Zanet

PROGNOZĂ METEO/ Cum va fi VREMEA până la sfârşitul lunii august
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (până pe 31 august) o vreme în general normală pentru această perioadă, ce va debuta cu temperaturi maxime în jurul valorii de 30 de grade Celsius. Ulterior, începând din 21 august, ploile revin la nivelul întregii țări, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate și pe arii mai extinse în Banat, Crișana și Maramureș, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Moldova, media maximelor termice va crește cu aproximativ şase grade în primele zile ale perioadei de prognoză, atingând aproximativ 31 de grade pe 21 august, când vremea va fi călduroasă, după care temperaturile vor scădea, spre 24 - 25 de grade, în intervalul 22 - 25 august. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere de la 17 grade pe 22 august, spre 13 grade pe 25 august. O nouă încălzire va avea loc la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, după care, până la sfârșitul lunii, se va menține un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă de august, cu medii ale temperaturilor maxime de 27 - 28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 15 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține scăzută pe tot parcursul intervalului și doar în jurul datei de 21 și 26 august vor fi averse slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în nordul regiunii.

La Galaţi, cel mai cald va fi pe 21 august, când mercurul în termometre va ajunge la 31 de grade. Minima temperaturii pe timpul zilei, în perioada amintită, va fi de 27 grade Celsius.

Citit 1737 ori Ultima modificare Luni, 18 August 2014 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.