Cât costă să CONTEŞTI o AMENDĂ DE CIRCULAŢIE şi care este PROCEDURA

Cât costă să CONTEŞTI o AMENDĂ DE CIRCULAŢIE şi care este PROCEDURA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şoferii care au primit o amendă de circulaţie pot ataca în instanţă procesul-verbal de contravenţie dacă urmează câţiva paşi prevăzuţi de legislaţia în vigoare şi dacă achită o taxă judiciară de timbru. Astfel, trebuie formulată o plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei, care trebuie depusă la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită abaterea, explică avocatnet.ro. De la această regulă fac excepţie doar plângerile care vizează rovinietele, ele depunându-se la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul contravenientul.

Plângerea trebuie însoţită de copia procesului-verbal de contravenţie, de taxa judiciară de timbru de 20 de lei, precum şi de orice alte documente care pot fi considerate probe. În cazul în care contravenientul propune administrarea probei cu martori, în plângere vor fi menţionate numele, prenumele şi domiciliul martorilor.

După depunerea plângerii, sunt aplicabile noile dispoziţii prevăzute de noul Cod de procedură civilă cu privire la verificarea cererii şi regularizarea acesteia.

Citeşte şi: "TAXĂ PE VÂRSTĂ" la asigurări/ RULETA românească a RCA-ului

Citit 13997 ori Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.