GUNOAIE aruncate la Castrul Roman

GUNOAIE aruncate la Castrul Roman

Foto Marius Mitrof, Facebook
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
3 comentarii


An de an, înainte de Festivalului antic - “Antiqvitas Redivivus”, desfăşurat în vară, e aceeaşi poveste, se salubrizează zona pentru că oamenii aruncă pe dealurile încărcate cu istorie de la Tirighina deşeuri de toate felurile. La patru luni de la a doua ediţie a festivalului, deşeurile au apărut din nou pe colină.

„Mă întreb dacă cei care şi-au aruncat gunoiul la Tirighina, poluând şi mediul cu tipul de deşeu aruncat, au ieşit în stradă să ţipe şi să ceară schimbarea sistemului!”, a comentat consilierul din cadrul Direcţiei pentru Cultură, Marius Mitrof, pe pagina sa de facebook şi pe cea a Castrului Roman Tirighina.

Contactat telefonic, acesta a explicat că degeaba oamenii cer schimbarea sistemului, dacă nu au respect faţă de istorie şi faţă de un loc curat.

„Molozul a fost aruncat pe proprietatea Primăriei, iar filtrele de ulei pe proprietatea privată. Este trist că oricât am încerca să facem ceva, există oameni care nu au respect faţă de istorie. Încă nu suntem civilizaţi şi nu ştim să apreciem ce avem. Eu acest lucru am vrut să semnalez. Nu vreau să dau în nimeni. Este o zonă greu accesibilă. Sacii de moloz sigur au fost aduşi cu mâna, pentru că utilajele şi maşinile nu pot ajunge până acolo. Acum doi ani, înainte de organiza prima ediţie a festivalului, am făcut eforturi mari pentru a curăţa zona, pentru că pe colină era o movilă de gunoi”, ne-a mai explicat consilierul din cadrul Direcţiei de Cultură.

Lipsă de civilizaţie există şi în oraş. Oazele de verdeaţă din zona Băii Comunale s-au transformat de cele mai multe ori în insule de gunoi. Oamenii se tem să mai treacă prin faţa blocului, pentru că pot fi loviţi oricând de un sac de gunoi aruncat pe geam de cineva căruia îi este lene să meargă până la ghenă.

„Nu o dată mi s-a întâmplat să ajung la colţul blocului şi să fiu nevoit să mă feresc de sacul menajer aruncat de vecini. Şi, dacă încerci să vorbeşti cu ei pe tema aceasta, tot tu eşti cel mare primeşte injuriile. Şi dacă nu le aruncă de la etajul patru, când ies din bloc, îl aruncă la voia întâmplării. Nu le pasă de amenzi, de natură, de faptul că transformă zona într-un focar de infecţii, care ar putea să-i afecteze şi pe ei”, a menţionat un locatar nemulţumit.

Până se vor hotârî gălăţenii să îşi arunce resturile la coşul de gunoi, nu ne rămâne decât speranţa că aceştia vor fi amendaţi şi vor învăţa să fie civilizaţi.

Citit 1075 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2015 19:39

3 comentarii

 • postat de dorel Marți, 17 Noiembrie 2015 23:29 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  3

  Cu sigurata cine a pus sacii acolo nu erau dintre cei care au protestat in strada cerand schimbarea sistemului ticalosit. eu unul de prin cartierele invecinate, un marlan care nu stie unde se arunca molozul dupa ce isi renoveaza casa.

  Raportează
 • postat de Jean de la Sadova Marți, 17 Noiembrie 2015 17:38 5.13.161.*** Link la comentariu
  0
  1

  La ruinele castrului roman exista vreu indicator, vreo placuta pe care sa scrie ce e acolo?
  Sau trebuie noi sa intuim ce este si pe unde se ajunge. Rog foto cu placuta informativa.

  Raportează
 • postat de Cristian Marți, 17 Noiembrie 2015 11:52 79.116.107.*** Link la comentariu
  1
  3

  Amendati de cine? Toti dorm in papuci...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.