Puncte de vedere: Linia

Puncte de vedere: Linia
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Linia este un lucru banal, trece neobservată, omniprezentă, dar extrem de importantă. Ea separă, delimitează, uneşte, evidenţiază, ordonează şi câte şi mai câte nu poate face.

Doar o simplă linie poate fi dreaptă, ondulată, groasă, subţire, simplă sau întortocheată. O prefer simplă, dreaptă, albă, vizibilă, echidistantă şi mai ales în parcare.

Liniile şi parcările sunt foarte buni prieteni. O parcare fără delimitare a locurilor pentru maşini este o parcare dezordonată, cu o capacitate de primire diminuată cu mult. De asta prefer să văd linii în parcările din jurul blocurilor, în locurile de parcare aglomerate, în absolut toate parcările, dacă se poate.

Trecând la lucruri serioase şi practice, vă pot spune că o parcare bine ”liniată” poate primi cu 20 la sută mai multe maşini decât  una nemarcată. O investiţie facilă, operaţiunea de marcare se face poate rapid şi uşor. Gândiţi-vă, absolut toate locurile de parcare din jurul blocurilor vor fi marcate în mod judicios de către primărie. Cu siguranţă, la cinci locuri de parcare, pe acelaşi spaţiu se mai câştigă un loc; asta cu delimitare lejeră, fără spaţii înghesuite. Dacă parcările vor fi bine trasate, cu delimitări exacte, sunt mai cuprinzătoare şi pot aduce bani la buget.

Locurile de parcare de lângă blocuri sunt acum gratuite, dar dacă un locatar vrea un loc numai al lui poate să-l închirieze. Pe locul de parcare se marchează numărul maşinii şi numărul contractului. În alte oraşe se face acest lucru de ani buni, iar dacă cineva parchează abuziv pe locul ocupat, se alege cu maşina ridicată şi cu o amendă usturătoare.

Putem să facem asta la Galaţi? Cu siguranţă!  Repede şi uşor. De asta îmi plac liniile, sunt simple, pleacă de la un punct, uneori un punct de vedere, şi te duc departe.

Spor la treabă!


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1819 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2016 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.