Începe şcoala! Reduceri la biletele şi abonamentele CFR pentru elevi şi studenţi

Începe şcoala! Reduceri la biletele şi abonamentele CFR pentru elevi şi studenţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În contextul pregătirilor legate de  începutul de an şcolar sau universitar, CFR Călători le recomandă elevilor şi studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele şi abonamentele dorite pentru a călători spre şi dinspre locul în care învaţă.

Reduceri la bilete

Conform unui comunicat remis de companie, elevii din clasele 0-12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare (vizate pentru anul şcolar în vigoare), de o reducere de 50 la sută la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student "reducere la transport" (vizată pentru anul universitar în vigoare), de o reducere de 50 la sută pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza legitimaţiei de student "reducere la transport" şi a carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6, 18, 24 de călătorii, cu trenurile Regio şi InterRegio, clasa a II-a, pe an calendaristic (în funcţie de anul universitar în care este studentul), cu o reducere de 50 la sută.

Reduceri la abonamente

Elevii şi studenţii beneficiază de abonamente lunare la trenurile Regio, contravaloarea acestora reprezentând 50 la sută reducere din valoarea abonamentelor lunare. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de "reducere la  transport" pentru studenţi, vizate pe anul şcolar/universitar în vigoare.

De exemplu, pentru un abonament lunar pentru elev sau student, cu 42 de călătorii, pe ruta Brăila - Galaţi - Brăila, preţul este de 55,65 lei, la jumătate faţă de preţul întreg de 111,30 lei.

CFR Călători menţionează că, în baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student "reducere la transport" vizate pentru anul şcolar/universitar 2016-2017, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat vor putea cumpăra bilete şi abonamente cu reducere până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenţii, până la data de 31 octombrie inclusiv.

"Elevii din clasele I, din clasele a IX-a  (în perioada 12 septembrie - 9 octombrie), precum şi studenţii de anul I (în perioada 1 - 31 octombrie) pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere în baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev/ legitimaţia de student "reducere la transport".

Ulterior datelor de 9 şi 31 octombrie 2016, NU se vor mai accepta adeverinţele pentru procurarea biletelor/abonamentelor, ci doar carnetele de elev, respectiv legitimaţiile de student "reducere la transport" care trebuie vizate pentru anul şcolar/universitar 2016-2017", se precizează în comunicatul CFR Călători.        

Citit 1275 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.